Haberler

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ilanları 2 saat içinde yayında

Güncelleme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından çıkarılan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yapılan dijital dönüşüm sayesinde, elektronik ortamda intikal eden ilanlar 2 saat içerisinde yayımlanmaya başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından çıkarılan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yapılan dijital dönüşüm sayesinde, elektronik ortamda intikal eden ilanlar 2 saat içerisinde yayımlanmaya başladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliği projenin başlatıldığını bildirdi.

Projeyle Merkezi Sicil Kayıt Sisteminde (MERSİS) gerçekleştirilen tescili ihtiva eden ilanın, elektronik ortamda gazete müdürlüğüne aktarıldığını ve en geç 2 saat içerisinde gazetede yayımlandığını aktaran Hisarcıklıoğlu, uygulamanın, 1 Temmuz 2020 itibarıyla pilot oda olarak seçilen Ankara Ticaret Odasında devreye alındığını anımsattı.

Hisarcıklıoğlu, yaygınlaştırma çalışmaları süren proje kapsamında, 124 odanın 300 ticaret sicili müdürlüğü personeline eğitim verildiğini ve uygulamanın eğitimine katılan odalarda da devreye alındığını bildirerek, "Uygulama ile ticarette işlemlerin hızlı gerçekleşmesi ihtiyacı karşılanmış oldu. Uygulamanın devreye alındığı 1 Temmuz'dan itibaren yaklaşık 7 bin 500 ilan elektronik ortamda Birliğimize aktarıldı ve yayımlandı. Günlük olarak 1000'in üzerinde ilanı elektronik ortamda almaya başladık." ifadesini kullandı.

Bu yılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi için dijital dönüşüm yılı ilan ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, gazetenin yazılım alt yapısının yenilendiğini, internet sitesinin güncellenerek, e-Devlet Kapısı üzerinden veya e-imza ile de giriş yapılabildiğini aktardı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü bürokratlarına gösterdikleri iş birliği ve katkıları için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, TOBB hizmetlerinde dijital dönüşümün süreceğini belirtti.

Açıklamada, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne ilişkin bilgi de yer aldı. Buna göre, Türkiye'nin ticari gelişimini gösteren bir arşiv niteliğinde olan ve ticaretin güven içerisinde yürütülmesini sağlayan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi, 1957 yılından bu yana TOBB tarafından çıkarılıyor. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin ilk sayısının yayımlandığı 21 Şubat 1957'den bugüne kadar geçen yayın hayatı içerisinde 16 binin üzerinde nüshası yayımlandı. Bu nüshalar, 5,2 milyon sayfadan oluşuyor ve 17,6 milyon ilan ihtiva ediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dijital Dönüşüm Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title