Haberler

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

Ankara'daki terör saldırısı, sanatçılar tarafından kınandı.

Ankara'daki terör saldırısı, sanatçılar tarafından kınandı.

AA muhabirine açıklama yapan şarkıcı Kibariye, üzüntüsünü paylaşarak, "Masum insanlarımızın fotoğraflarını gördükçe içim acıyor. Gülmeleri gereken en güzel yaşlarında, canlarımızın canına kastedenleri yüce Allah'a havale ediyorum" dedi.

Ses sanatçısı Suzan Kardeş de bir anne olarak çok üzüldüğünü anlatarak, "Her insanın canından bir parça kopuyor. Ona çok üzülüyorum. Biz dışarıdan üzülüyoruz. Acıyı çekenlerle aynı durumda değiliz. O yüzden de dursun isteriz. Hala bir sürü belirsizlik, çok can sıkıcı" diye konuştu.

Çocuk sahibi olan herkesin, çocuğunun canı acısa "kim yaptı?" diye soracağını belirten Kardeş, şunları kaydetti:

"Çocuk, 'öğretmenim kulağımı çekti' derse, gider öğretmene hesap sorarsın. 'Arkadaşım' derse, o çocuğun ailesine gidip, 'çocuğunuza hakim olun' dersiniz. Çocuğunun canının acıması gibi küçücük bir şeyden bahsediyorum. Değil ki ölüm. Sonunda herkes bir sorumlu arıyor karşısında ve o yok, o çok üzücü. Mekanları cennet olsun. Onlar şehit. Allah bir daha kimseye yaşatmasın bunları."

Hakkı: "Bize düşen, devletimizi yalnız bırakmamak ve uyanık olmaktır"

Oyuncu İsmail Hakkı ise saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek, "Asırlardır necip milletimizin huzuruna kasteden ve farklı isimlerle karşımıza çıkan, bitmeyen ve kıyamete kadar da bitmeyecek bir terör silsilesi ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

İsmail Hakkı, şöyle konuştu:

"Birlik ve beraberliğimize sıkılan her kurşunun, evimize, bahçemize atılan her bombanın bizi daha da birbirimize kenetleyeceğini, unutmasın kimse ve bunların hesabının her iki cihanda da sorulacağından bütün dünya emin olsun. Bu günlerde bize düşen, kimi nifak tüccarı sanatçılara, sözüm ona aydınlara, gazeteci kisvesi altında ajanlık yapanlara ve kanaat önderi rolü ile kitleleri çıkmaz ihanet şebekelerine çevirenlere inat, saflarımızda daha sıkı durmak, kardeşliğimizi ve ümmet inancını çok daha iyi anlayıp bu inançlar doğrusunda devletimizi yalnız bırakmamak ve uyanık olmaktır diye düşünüyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Suzan Kardeş Kibariye Politika Güncel Haberler

title