Haberler

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

DİYARBAKIR/SİİRT/ Diyarbakır, Siirt ve Batman'daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerince Ankara'da yaşanan terör saldırısı kınandı.

DİYARBAKIR/SİİRT/ Diyarbakır, Siirt ve Batman'daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerince Ankara'da yaşanan terör saldırısı kınandı.

Müzakere ve Çözüm Platformu Sözcüsü Alaattin Parlak, yaptığı açıklamada, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini, nerede ve ne zaman patlayacağı belli olmayan "küresel terör eylemi" ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Teröre karşı birlik olmanın önem taşıdığı bir süreçten geçildiğini işaret eden Parlak, "Terör stratejik bir savaş yöntemidir. Toplumda kaos yaratmak, korku salmak, toplumu yıldırmayı hedef alıyor. Terörle yaşamamızı istiyorlar. Gün teröre karşı birlik olma günüdür. Gün teröre karşı sesimizi yükseltme günüdür. Gün teröre karşı ortak, dik ve onurlu bir duruş sergileme günüdür. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, işçiler, emekçiler, öğrenciler, kadınlar teröre karşı omuz omuza, kol kola tepkimizi göstermeliyiz" ifadesini kullandı.

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Naci Özay, herkesin terör odaklarına karşı birlik içerisinde olması gerektiğini bildirdi.

Özay, saldırılara karşı dimdik ayakta durulması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Ülkemizin huzuruna kasteden ve en emin noktalarda bile adeta elini kolunu sallayarak emellerine kavuştuklarını zanneden kandırılmışlar, ne yaparlarsa yapsınlar kesinlikle aziz milletimizin mukavemetini, bu vatana hizmet etme gayret ve azmini asla kıramayacaklar. Herkesin Çanakkale ruhuyla aşk ve şevk ile vatana hizmet etmesi önemlidir. Olayı gerçekleştiren, teröre destek vererek yardım ve yataklık yapanları nefret ve şiddetle kınıyorum."

Tüm Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Tüm-Eğitim-Sen) Genel Başkanı Selman Aksu ise saldırının ülkenin birlik ve beraberliğini hedef aldığını söyledi.

Kamu vicdanının kınama açıklamalarıyla rahatlamadığını belirten Aksu, "Bu türden ve doğrudan sivilleri hedef alan saldırıların failleri kim olursa olsun bulunup bir an evvel kamuoyu nezdinde cezalandırılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle kim tarafından yapılırsa yapılsın düzenlenen saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyorum. Hiçbir gerekçe ve sorun sivilleri hedef almayı haklı gösteremez" şeklinde konuştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GADOB) Başkanı Hüseyin Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, yaşam hakkına ve toplumsal barışa yönelik hiçbir saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Terör örgütlerinin emellerine ulaşamayacaklarını ifade eden Aslan, "Her vatandaşımızın teröre karşı tek yürek olması gerekiyor. Kimden gelirse gelsin, tüm terör örgütlerini de destekçilerini de

kınıyoruz. Milli birlik ve bütünlüğümüze zarar vermeyecekler" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Batman Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title