Haberler

Türkiye, Terör Saldırılarını Kınadı

Türkiye, Pakistan ve Afganistan'da Düzenlenen Terör Saldırılarını Şiddetle Kınadı.

Türkiye, Pakistan ve Afganistan'da düzenlenen terör saldırılarını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da 6 Temmuz'da bir polis karakolunun önünde düzenlenen ve 15'i polis olmak üzere 19 kişinin yaşamını yitirmesine, 50'den fazla kişinin yaralanmasına, dün sabah ise Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hindistan Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen ve ilk belirlemelere göre aralarında Hindistan'ın Kabil Büyükelçiliği Askeri Ataşesi, Basın Müşaviri ve iki koruma görevlisinin de bulundukları 40 kişinin hayatını kaybetmesine, 141 kişinin de yaralanmasına neden olan menfur terör saldırılarını şiddetle kınamaktadır."

Açıklamada, insanlığa karşı suç teşkil eden, bu bağlamda Afganistan, Pakistan ve Hindistan'ın da ortak düşmanı olan terörizmin, din, milliyet ve coğrafya tanımadan tüm insanlığı hedef aldığının bu saldırılarla bir kez daha ortaya koyduğu ifade edildi.

Türkiye'nin, terörizm ve aşırıcılıkla küresel düzeyde yürütülen mücadeleye destek ve katkılarını bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceği belirtilen açıklamada, "Tüm uluslararası camiayı bir kere daha terörizme karşı dayanışma içinde hareket etmeye çağırıyoruz. Afganistan, Pakistan ve Hindistan halklarına ve hükümetlerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title