Haberler

Türkiye Tekstilden Vazgeçemez

Kayseri Sanayi Odası (Kayso) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye Gibi Bir Ülkede Tekstilin Vazgeçilecek Bir Sektör Olmadığını Söyledi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye gibi bir ülkede tekstilin vazgeçilecek bir sektör olmadığını söyledi.

KAYSO bünyesinde faaliyet gösteren 12 meslek grubunun yöneticileri, meslek komiteleri toplantısında bir araya geldi. KAYSO Başkanı Mustafa Boydak başkanlığında yapılan toplantıda, sektörlerdeki gelişmeler ve yenilikler görüşüldü. Toplantının açılışında konuşan KAYSO Başkanı Boydak, meslek komiteleri toplantılarının bu ay 12 meslek grubunun katılımıyla yapıldığını belirterek, toplantıda sektörel yenilikler ve gelişmelerin tartışılacağını söyledi. "Türkiye gibi bir ülkede tekstil, vazgeçilecek bir sektör

değil" diyen Boydak, bu konu hakkındaki çalışmaların üzerinde durulacağını belirtti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Boydak, Türk askerinin Kuzey Irak'a girmemesi gerektiği yönündeki açıklamalarına tepki gösteren kişi ve kurumlara, "Demokrasi varsa herkes görüşünü rahatça söyler" diyerek cevap verdi.

Tekstil sektöründe çalışan iş adamı Süleyman Karataş ise, tekstil konusunda birçok zorlukla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Karataş, "Tekstilde en önemli şey, işçilik ve elektriktir. Hindistan ve Pakistan gibi ülkeler tekstil konusunda karşımızdadırlar. Tekstil sektörü KDV indirimiyle de etkilendi. Bununla birlikte rekabetimiz engelleniyor. Bu gibi sorunların önlem alınması gerekir" dedi.

(MÇ-GS-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title