Haberler

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası Afyonkarahisar'da Başladı

Afyon Motor Sporları Merkezi’nde bu hafta sonu gerçekleştirilecek “Türkiye Süper Enduro Şampiyonası” sporculara Türk bayrakları ile verilen start ile kent merkezinden başladı.

Afyon Motor Sporları Merkezi'nde bu hafta sonu gerçekleştirilecek "Türkiye Süper Enduro Şampiyonası" sporculara Türk bayrakları ile verilen start ile kent merkezinden başladı. Sporcuların motorlar ile yaptıkları motocross gösterisi büyük ilgi topladı.

Motor sporlarında dayanıklılığın ön plana çıktığı şampiyonanın startı Anırpark önünde verildi. 63 sporcunun 5 kategoride yarışacağı şampiyona Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nde ki özel parkurda yapılacak. Şampiyonada bugün antrenman ve sıralama turu yapılacak. Sporcular antrenman sahasına startı kent merkezinde aldılar. Yarışçılara stardı Türk bayrakları ile Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri verdi. Sporcuların kalkışlarında yaptıkları motocross gösterisi izleyicilerin beğenisini topladı.

Startın ardından bir açıklama yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaşkanı Ogün Baysan, Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 2. ayağı antrenmanlarla başlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Resmi kayıtlara göre 63 yarışçımız yarın yarışa iştirak edecekler. İki ile altı arasında resmi antrenmanlarımız ve sıralama turlarımız bittikten sonra yarın yarışlara geçeceğiz. 4 kategoride yapılacak. Gençler var, veteran var iki tane de hızlı gurubumuz var. Birinci ayağı Afyon'a aldık, sporcularımız da burayı çok seviyor. Afyon'u biz de çok seviyoruz burada oluşturduğumuz spor merkezi günden güne daha aktif hale geldi. İkinci ayağı da Bergama da yapacağız ama burada katılım gayet iyi gayet yüksek özellikle sporcularımız burayı seviyor formatta herhangi bir değişiklik yapmadık. Toplam 5 ayak olacak önümüzde ki sene belki 6 ayağa çıkaracağız. Çünkü Süper enduro, endurodan sonra Türkiye'ye mal olmuş bir branş." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title