Haberler

Türkiye Sualtı Fotoğraf Milli Takımı Hint Okyanusu'na Dalacak

Türkiye'nin ilk kez katıldığı ve 2 sene önce gerçekleştirilen 10. Sualtı Fotoğraf Dünya Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönen Türkiye Sualtı Fotoğraf Milli Takımı, Hint Okyanusu'na yine birincilik için dalacak.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) bünyesindeki Türkiye Sualtı Fotoğraf Milli Takımı, Hint Okyanusu'ndaki Mauritius Cumhuriyeti'nde 9-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 11. şampiyonaya katılmak için bugün Dubai'ye gitti. Milli takım sporcularını uğurlayan TSSF Asbaşkanı Yılmaz Akyunus, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 2005 yılında İspanya'da yapılan 10. dünya şampiyonasında Alptekin Baloğlu'nun çektiği kefal fotoğrafı ile altın madalya kazandıklarını hatırlatarak, milli takımın

Bordum ve Fethiye'de iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ve bu yıl da başarılı bir sonuç beklediklerini kaydetti. Akyunus, Türkiye'nin de bu şampiyonaya ev sahipliği yapmak için çalıştığını kaydederek, Türkiye kıyılarının sualtı zenginliğinin yeteri kadar tanıtılamadığını söyledi.

Milli takım sporcularından Asım Dumlu da, Türkiye'nin sualtı değerleri, batıkları ve güzellikleri açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu belirterek, 2011 yılında bu şampiyonayı gerçekleştirmek için talip olan Türkiye'nin sualtı güzelliklerinin tanıtımı açısından bunun önemli bir fırsat oluşturacağını kaydetti. Takım sporcuları daha sonra basın mensuplarına topluca poz verdi.

Her ülkeden 4 kişiden oluşan iki ekibin katıldığı şampiyonada ''balık'', ''yengeç'', ''modelli geniş açı'', ''modelsiz geniş açı'' ve ''makro'' kategorilerinde dalışlar gerçekleştiriliyor. Sporcular 90 dakika süren dalışlarda en fazla 39-40 metrede buddy adı verilen yardımcı dalgıçlar eşliğinde ve en fazla 200 fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca her kategoride sporcular yarışmaya bir fotoğrafla katılabiliyor.

(ÖFA-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title