Haberler

TSB / Benli: Trafik sigortasında belirsizlik ortadan kalktı

Güncelleme:

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, trafik sigortası kapsamındaki tazminatların hesaplama usul ve esaslarına ilişkin kriterlerde standardizasyon sağlandığına dikkat çekerek, "Sigorta sektörümüzün önündeki trafik sigortası...

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, trafik sigortası kapsamındaki tazminatların hesaplama usul ve esaslarına ilişkin kriterlerde standardizasyon sağlandığına dikkat çekerek, "Sigorta sektörümüzün önündeki trafik sigortası kaynaklı belirsizliğin ortadan kalkmasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

TSB'den yapılan açıklamaya göre, yasadaki değişikliğinin sektör açısından önemine dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"Yasa değişikliği ile tazminatların şeffaf ve hızlı bir şekilde hak sahiplerine ödenebilmesinin önü açılırken, bu sigorta ürünü üzerinden mahkemelerimizde oluşan dava yükünün de önüne geçilmiş olacak.

"Böylece vatandaşlarımız tazminatlarını alabilmek için uzun yıllar beklemeyecekler. Hak sahipleri, alacakları sigorta tazminatını hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan bilecekler.

"Sektörümüz de artık önünü daha net görebilecek ve bu sayede ülkemizin ekonomik kalkınmasındaki rolüne daha da fazla odaklanabilecek."

TSB Başkanı Atilla Benli, 20 yıldır istikrarlı büyümesini sürdüren sigorta sektörünün, Türkiye'nin finansal sisteminin en önemli paydaşları arasında yer alma başarısı gösterdiğine dikkat çekti ve ekledi:

"Sigortacılık geliştikçe ülkemizin ekonomisi de güçleniyor. Sigorta sektörümüzün önündeki trafik sigortası kaynaklı belirsizliğin ortadan kalkmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

"Bu süreçte özellikle gece gündüz çalışarak ve yakından takip ederek emek veren tüm Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yönetimine, konuyu farklı mecralarda ve Meclis gündeminde sıcak tutan Yönetim Kurulu ve Yönetim Komitesi Üyelerine, Şirketlerimizin değerli yöneticilerine, paydaşlarımıza ve vatandaş lehine doğruları uygulama konusunda kararlılık gösteren TBMM'nin değerli vekillerine şükranlarımı sunuyorum.

"Trafik sigortasında artık taşlar yerine oturacak; hem sigortalılarımız hem de sektörümüz önünü artık daha net görebilecek." (Fotoğraflı)


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Sigorta Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title