Haberler

Türkiye Sevdalısı ABD'li, Vasiyeti Üzerine Gümüşlük'e Defnedildi

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Hayatını Kaybeden Amerikalı Robert Gene Hoover'in Cenazesi, Vasiyeti Üzerine Gümüşlük Beldesinde Toprağa Verildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybeden Amerikalı Robert Gene Hoover'in cenazesi, vasiyeti üzerine Gümüşlük beldesinde toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, 1951 yılında Ohio'da doğan Robert Gene Hoover, ABD Hava Kuvvetleri'nde 20 yıl görev yaptı. 1995 yılında İstanbul'da gelen ve elektronik mühendisi olarak bir şirkette çalışmaya başlayan Hoover, yelken kaptanlığı yapan Neslihan Karayel (47) ile evlendikten bir süre sonra 2001 yılında Bodrum'un Gümüşlük beldesine yerleşti. Hoover, eşinden 2 yaklaşık sene önce boşandı ama Gümüşlük'te yaşamaya devam etti. 57 yaşında hayatını kaybeden ve çevresinde Türkiye sevdalısı olarak tanınan Robert Gene Hoover'in cenazesi, vasiyeti üzerine Gümüşlük'te bu yıl oluşturulan yabancılar mezarlığına defnedildi. Bodrum Uluslararası Lütuf Kilisesi'nden Ethan Trout'un görev aldığı cenaze törenine Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Ülküm ile Hoover'in yakınları katıldı.

Hoover'in eski eşi Neslihan Karayel, "Buradaki herkes onu için iyi bir dosttu. Benim de hayattaki en iyi dostumdu. Benim için bir deniz feneri gibiydi o. Dünyada bir çok ülkeyi gezdiğinden bahsetmişti ama Türkiye'yi çok sevdiğini ve hayatının sonuna kadar burada kalmak istediğini söylemişti. Böyle bir yere sahip olduğu için mutlu olduğunu düşünüyorum şuan. Gittiğim yolda beni her zaman destekledi. Ayrılmış olsak bile ikimizde birbirimiz için yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Eminim şimdi bu kadar gözyaşı yeter diyordur. Biliyorsunuz o eğlence adamı idi" dedi.

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Ülküm ise, "Hoover'in iyi bir insan olduğunu biliyorum. Biz onu şimdi binlerce yıldır barış sembolü olan zeytin ağacı dibinde defnediyoruz. Onu Allah'a emanet ediyoruz. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

(OU-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title