Haberler

Türkiye Şehitlerini Uğurladı

Tunceli ve Hakkari'de Şehit Olan Askerler, Memleketlerinde Toprağa Verildi.

Tunceli ve Hakkari'de şehit olan askerler, memleketlerinde toprağa verildi.

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan karakol komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in cenazesi memleketi Kilis'te toprağa verildi.

Şehit için Tekye Camisi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı.

Başçavuş Özüberk'in cenazesi, Kilis Devlet Hastanesinden alınarak konvoy eşliğinde Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokağı'ndaki baba evine, ardından Tekye Camisine getirildi. Şehidin babası İsmail, annesi Sultan, eşi Çiçek, oğlu Metehan ve kızı Nehir Özüberk ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Tekye Camisinde kılınan cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kilis ve Gaziantep valileri, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, askeri ve idari erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cami avlusuna sığmayan vatandaşlar, cami ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki geniş alanda saf tutup cenaze namazı kıldı. Şehidin cenazesi camiden meydana götürülürken çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar büyük bir Türk bayrağı açtı ve terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehit için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan konuşma yaptı.

Aziz şehitlerin emanetinin bekçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kadan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aziz şehitlerimiz, temiz kanlarınızla suladığınız ebedi istirahatgahınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz, emanetinizin bekçisiyiz. Bizler de sizlerden almış olduğumuz güç, azim ve irade ile sınırlarını kanlarınızla çizerek bizlere emanet ettiğiniz kutsal vatan topraklarını, milletimizin birlik ve beraberliğini, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatacak ve sizlerin feragat ve fedakarlıklarınızı büyük bir gururla daima yüreğimizde taşıyacağız.''

Şehit Özüberk'in cenazesi, törenin ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındı ve cenaze aracına konularak şehitliğe götürülüp toprağa verildi.

Şehitlikte, Vali Ayvaz, tabutun üzerindeki Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafını acılı eş Çiçek ve oğlu Metehan Özüberk'e verdi.

-ER ŞİMŞEK FETHİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ-

Jandarma Er Adem Şimşek'in (21) cenazesi yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde Dalaman'dan Fethiye'ye getirildi.

Şehit Şimşek'in cenazesi askeri uçakla Dalaman Askeri Havaalanı'na getirildi. Şehidin naaşı, burada Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş ile anne ve babası tarafından karşılandı.

Cenazesi daha sonra ambulansla alınarak Fethiye'nin Eşen beldesi Alaçat köyüne gönderildi.

-BİN ARAÇLIK KONVOY-

Hava alanından çıkan şehit askerin bulunduğu ambulansa, Türk bayrakları taşıyan vatandaşların bulunduğu yaklaşık bin araçlık konvoy Alaçat köyüne kadar eşlik etti.

Yol boyunca vatandaşlar tarafından durdurulan konvoy, yaklaşık 2.5 saatte şehit askerin köyüne ulaşabildi.

Şehit askerin köyünden geçen Fethiye-Kaş çevre yolunu ulaşıma kapatan vatandaşlar, terör örgütünü protesto ettiler.

-GÖZYAŞI SEL OLDU-

Şehidin cenazesi, izdiham nedeniyle evinin bahçesine güçlükle ulaştırıldı.

Türk bayrağına sarılı tabut üzerinde gözyaşı döken şehidin babası Ramazan, annesi Müzeyyen ve 12 yaşındaki kız kardeşi Havva Şimşek'e başsağlığı dileyen Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

Ramazan Şimşek, oğlunun fotoğrafını elinden bırakmadı.

Şehidin naaşının ikindi namazının ardından düzenlenecek törenle köy mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.

-UZMAN ÇAVUŞ KAYSERİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Tunceli'de karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in (28) cenazesi Kayseri'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Hunat Camisindeki cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Cenaze töreni öncesi, şehidin babası Mustafa Koçyiğit ve yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Acılı babanın metanetli tavrı dikkat çekti.

-BAKAN YILDIZ'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI-

Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit babasını telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Mustafa Koçyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Doğrusunu söylemek gerekirse hiç üzülmüyorum. Şehitlik herkese nasip olmaz. Bir Kemal gider, 40 tanesi gelir. Gerçekten söylüyorum hiç üzülmüyorum'' diye konuştu.

Tören alanında şehidin annesi Nazmiye ve eşi Lale Koçyiğit, güçlükle ayakta durabildiler.

Hava yoluyla Kayseri'ye getirilen şehidin naaşı, cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına konuldu. Türk bayraklarıyla donatılan kortej eşliğinde bir süre top arabasında taşınan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in naaşı, daha sonra Büyükşehir Belediyesine ait cenaze taşıma aracı ile Garnizon Şehitliğine götürüldü. Şehit Koçyiğit burada son yolculuğuna uğurlandı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet ve özel tim polisleri de görev yaptı.

Terör örgütü aleyhine sloganlar atarak şehitliğe doğru yürümek isteyen vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title