Haberler

Türkiye Şehitlerine Yürüdü (2)

BAKAN KILIÇ.Tören alanında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a çeşitli illerin şehitliklerinden getirilen ve içinde toprak bulunan vazolar verildi.

Türkiye ŞEHİTLERİNE YÜRÜDÜ (2)

BAKAN KILIÇ: KAT KAT GİYDİK, ONLARIN HİSSETTİKLERİNİ DUYAMADIK

Tören alanında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a çeşitli illerin şehitliklerinden getirilen ve içinde toprak bulunan vazolar verildi. Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Bakan Kılıç'ı savaş yıllarının komutanı olarak karşıladı ve günü anlatan bir şiir okuyarak yaşanılan acıyı dile getirdi. Anma töreninde ilk olarak konuşan Bakan Suat Kılıç, 81 ilden gelen 10 bin gençle birlikte önemli birg üne tanıklıt ettiklerini söyledi. Kılıç, şöyle devam etti:

"Tekbirler getirerek Allahuekber Dağları'nı aştık. Ama üşümedik, üzgünüm. Kat kat giyindik, onların donma hissini iliklerine kadar hissettikleri o duyguyu hissedemedik. 10 bin üniversiteli gencimiz, askerimiz, özel harekat birlikleri, komandomuz ile birlikte bu dağları aştık. Vize ve belkide sınavlarından feragat ederek buraya gelen üniversiteli gençlerimiz beni duygulandırdı. O gençlerin dünyaya gelmesine vesile olan ana ve babalarından Allah bin kere razı olsun. Allahuekber Dağları'nı aşarak Sarıkamış'a gelenleri, burada ellerinde Türk bayrağı çiçek ve sevgi gösterileriyle karşılayan Kars halkına teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile bir kez daha eğilirken, sizlerden onlara fatiha okumanızı istirham ediyorum." - Kars / Sarıkamiş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Allahuekber Dağları İdris Naim Şahin Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

title