Haberler

Türkiye Sandık Başında

KASTAMONU/ Kastamonu ve Çankırı'da seçmenler, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 08.00'de oy kullanma işlemine başladı.

KASTAMONU/ Kastamonu ve Çankırı'da seçmenler, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 08.00'de oy kullanma işlemine başladı.

Bu seçimde ilk kez yatağa bağımlı hastalar için seyyar sandık uygulaması hayata geçirildi.

Bu kapsamda seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olduğunu beyan edenlerin evlerine seçim kurulu tarafından oluşturulan ekip, güvenlik önlemleri altında sandık getirerek oy kullandırdı.

Engelli vatandaşlardan İhsan Balcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, felç geçirdiğini, bu nedenle ellerini ve ayaklarını kullanamadığını belirtti.

Oy kullanmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Balcıoğlu, "Sandık ayağımıza geldi, devletimizin hizmetinden Allah razı olsun. Geçtiğimiz seçimde oy kullanamadım. Milletimize, memleketimize, ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Dursun Yamanoğlu da yatağa bağımlı yaşadığını kaydederek, "Bu çok büyük bir şey. Ben 40 sene yokluk gördüm. Böyle bir hizmet almaktan dolayı çok mutluyum. Bu hizmeti sağlayanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.

Rehabilitasyon merkezinde kalan hastalar oy kullandırıldı

Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan ve evde bakım hizmetlerinden yararlanan hastalar, merkezin araçlarıyla oy kullanacakları sandıklara götürüldü.

Rehabilitasyon merkezinde tedavi gören Satı Ağcık, yaklaşık 3 aydır hastanede yattığını söyleyerek, "Felç olduğum için fizik tedavi görüyorum. Devletimiz bu halde bile olsak oy kullanmamız için bizi köyümüze götürüyor. Teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin renkleri sandık başında

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde 600 yıldır kadınlar tarafından yöresel giysiler kullanılıyor.

Yöresel giysileri ile oy vermek için sandıklara giden Azdavaylı kadınlar renkli görüntüler oluşturdu.

Çankırı'da huzurevi sakinlerinin oy kullanabilmeleri için sandık kuruldu

Çankırı İsmail Özdemir Huzurevi'nde Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık kuruldu.

Huzurevi sakinleri, kurulan tek sandıkta saat 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Yürüme güçlüğü çeken ve tekerlekli sandalye kullananlar, görevlilerin yardımıyla sandık başına gitti.

Oylarını nasıl kullanacakları konusunda bilgi verilen huzurevi sakinleri, kabine geçerek vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.

İsmail Özdemir Huzurevi'nde 90 seçmen oy kullandı.

Huzurevi sakinlerinden 72 yaşındaki Şakir Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldır huzurevinde kaldığını söyledi.

Yapılan hizmetten dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Yıldırım, "Sandıklar seçimlerde ayağımıza kadar geliyor. Oyumuzu tercih ettiklerimize verdik. İnşallah memleket için hayırlı uğurlu olur. Daha önceki seçimde de ben huzurevinde kullandım oyumu. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Türkiye Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title