Haberler

Türkiye Raporu, Avrupa Parlamentosu Önünde Protesto Edildi

Avrupa Parlamentosu, Tartışmalı Türkiye Raporunu Görüşmeye Hazırlanırken, Strasbourg'da Bugün Bir Grup Türk Düzenledikleri Gösteri ile Raporu Protesto Etti. Almanya ve İsviçre Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği (Addb) Temsilcileri ile, İşçi Partisi'nin (İp)yurtdışındaki Üyelerinden Oluşan Yakla...

Avrupa Parlamentosu, tartışmalı Türkiye raporunu görüşmeye hazırlanırken, Strasbourg`da bugün bir grup Türk düzenledikleri gösteri ile raporu protesto etti. Almanya ve İsviçre Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği (ADDB) temsilcileri ile, İşçi Partisi`nin (İP)yurtdışındaki üyelerinden oluşan yaklaşık 20 kadar Türk bugün sabah saatlerinde AP binası önünde toplandı.

AP Dış İlişkiler Komisyonu`nun 4 Eylül`de kabul ettiği Türkiye raporda sözde Ermeni, Rum ve Süryani soykırımı ve azınlıklara işkence yapıldığına dair iddiaların yer almasını protesto eden grup ayrıca AP girişinde kurdukları standta parlamanterlere, basın mensuplarına ve ziyaretçilere İngilizce, Fransızca, Almanca el ilanları dağıttı. Grup ayrıca Ermenistan`ın ilk başbakanı Ohannes Kaçaznun`nin Ermeni soykırımını yalanlayan kitabı ücretsiz dağıtıldı. Dağıtılan el ilanlarında AP raporunda tarihsel gerçeklerin çiğnendiği savunulurken, Türkiye`ye yönelik asılsız suçlamaların Avrupa-Türkiye ilişkilerine zarar vereceği vurgulandı.

Eyleme katılan İşçi Partisi Yurtdışı Temsilcisi Mehmet Akkoç, İP üyesi Murat İnce, İsviçre İP temsilcisi Ahmet Kırmızıtaş, AADDB Yönetim Kurulu Üyesi Abbaz Aslandoğan, İsviçre ADDB Başkan Yardımcısı Kemal Albayrak ve üyeler Türkiye`yi aşağılayan kararlar için yurtdışında yaşayan Türklerin sessiz olmadığını göstermek için Strasbourg`a geldiklerini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title