Haberler

Türkiye Pazartesi Günü Lübnan'a Tahliye Gemisi Gönderecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Pazartesi Günü Türkiye'nin Lübnan'a Bir Gemi Göndererek, Ülkede Kalan Türk Vatandaşlarının Tahliye Edileceğini Söyledi.

Türkiye, pazartesi günü Lübnan'a bir gemi göndererek bu ülkede kalan Türk vatandaşlarını tahliye edecek.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, CNN Türk'ün canlı yayınında Lübnan krizindeki tahliye çabalarını değerlendirdi. Türkiye'nin daha önce Bosna, Kosova ve Afganistan'da insani konularda pek çok kez yardımcı olduğunu belirten Tan, Türkiye'nin Lübnan'daki kriz konusunda da elinden geleni yaptığını aktardı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin, Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Tan, bugüne kadar Büyükelçiliğin çalışmaları ile 206 Türk vatandaşının Türkiye'ye geldiğini, Büyükelçiliğin ayrıca kendi imkanları ile Türkiye'ye dönmek isteyen 104 Türk'e de yardım ettiğini söyledi.

Bu çerçevede pazartesi günü de Türkiye'nin Lübnan'ı terk etmek isteyen vatandaşlar için bir gemi göndereceğini belirten Tan, Türkiye'nin sadece Türk vatandaşlarına değil, Türklerin başka ülke vatandaşı olan yakınlarına da yardımcı olduğu ve gerekli vize kolaylığını göstererek Türkiye üzerinden tahliye ettiğini ifade etti.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title