Haberler

Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener Açıklaması

"İslam ülkelerinde, İsrail'i kuşatan ülkelerdeki iç karışıkların sonrasında İsrail, Kudüs'ü, Müslüman bölümünü de temizlemek suretiyle, ayıklamak suretiyle bir bütün halinde başkent olarak ilan edecektir" dedi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener,

"İslam ülkelerinde, İsrail'i kuşatan ülkelerdeki iç karışıkların sonrasında İsrail, Kudüs'ü, Müslüman bölümünü de temizlemek suretiyle, ayıklamak suretiyle bir bütün halinde başkent olarak ilan edecektir" dedi.

Şener, partisinin Sivas il başkan vekili Adem Eymir'in oğlu Oğuzhan Eymir ile Rukiye Düzardıç'ın bir çay bahçesinde düzenlenen nişan törenine katıldı. Şener, törenöncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir süredir yurt dışında olduğunu, yabancı dil eğitimine ağırlık verdiğini söyledi.

Türkiye'de seçim sonrası demokratik ortamın yeterince var olmadığı kanaatinde olduğunu ifade eden Şener, "İktidar partisinin yeterince eleştirilemediği, eleştirilerin yeterince basında yer almadığı, sivil toplum kuruluşlarının ve aydınların üzerlerine düşen demokratik görevleri yerine getiremediğini görmekteyim" diye konuştu.

Ülkede savaş çığlıkları atıldığını öne süren Şener, şöyle devam etti:

"Maalesef tek bir sivil toplum kuruluşu, küçük bir vatandaş grubu, basın, aydınlar şu savaş çığlıklarının ardından 'bu yanlıştır, bunu protesto ediyorum' diyemiyor, hiçbir eylem ortaya koyamıyor. Bu ne biçim ülkedir. Türkiye'de demokratik bir ortam olsaydı böyle bir durum yaşanmazdı. Ölü toprağı serpilmiş adeta. Ülkenin geleceği felakete sürüklenirken bile veya felaket naraları atılırken bile kimse buna tepki gösteremiyor. Nedir Ortadoğu'da olup bitenler- Bir başka ülkeyi karıştırmak, NATO'nun askeri güçleriyle birlikte Libya'da vatandaşları katletmek, doğrudan yönetime müdahale etmek. Bu, Türkiye'nin yapacağı iş olmaz. Suriye sınırına askeri yığınak yapıyor Türkiye. Neden- Başbakan istedi diye, Başbakan talimatı verdi diye. Peki ben soruyorum. İsrail uluslararası sularda olduğu kesin sivil bir gemimizi bastı, 9 vatandaşımızı katletti, onlarca vatandaşımızı yaraladı. 600 vatandaşımızın eline kelepçeler taktı ve dünya televizyonlarının önünde esir muamelesi yaptı. Üzerinde ay-yıldız olan gemilerimizi, el konulmuş gemiler olarak kendi rıhtımına, sahiline çekti. 80 yıldır Türkiye'nin onurunu, gururunu bundan daha fazla incitecek hiçbir hadise meydana gelmemiştir- İsrail'in bu katliamı karşısında neden Sayın Başbakan askeri yığınağını İsrail'e karşı göstermedi- Neden savaş gemilerini göndermedi- Neden İsrail'i tehdit etmedi-"

-"İsrail, Kudüs'ü başkent olarak ilan edecek"-

Küresel güçlerin Ortadoğu'da İsrail'i kuşatan tüm ülkelerde karışıklık istediğini ileri süren Şener, bu karışıklığın iç çatışmaların uzantılarının Türkiye'ye kadar yayıldığını ifade etti.

Şener, şunları kaydetti:

"Bu iç çatışma ortamının sonucu nedir biliyor musunuz- İsrail bir mesafe alacaktır. Bu sürecin sonunda İsrail'in alacağı önemli bir mesafe var. Neler yapacağını tek tek söylemek istemiyorum, ama tarihe not düşmek için şunu söylüyorum; İslam ülkelerinde, İsrail'i kuşatan ülkelerdeki iç karışıkların sonrasında İsrail Kudüs'ü, Müslüman bölümünü de temizlemek suretiyle, ayıklamak suretiyle bir bütün halinde başkent olarak ilan edecektir. Bakın tekrar söylüyorum. Tüm bu İslam ülkelerinde, Ortadoğu ülkedeki karışıklıkların asıl sebebi İsrail'in bir mesafe almasını sağlamak içindir. Alacağı bu mesafenin başında bölünmeksizin bir bütün halinde Kudüs'ü başkent olarak ilan edecektir."

Şener, açıklamasının ardından Oğuzhan Eymir ile Rukiye Düzardıç çiftinin nişan yüzüklerini takarak, hediyelerini verdi.

Muhabir: Emine Konuk

Yayıncı: Murat Taydaş - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Abdüllatif Şener İsrail Kudüs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title