Haberler

Türkiye, Otomotiv Sektöründe Dünyaya Yönetici İhraç Ediyor

Güncelleme:

5 kıtada 193 ülkeye ihracat yapan Türkiye otomotiv sektörü, dünyanın dev firmalarına yönetici de ihraç ediyor. Birçok Türk yönetici dünyanın dört bir yanında üst düzey yönetici olarak çalışıyor.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi otomotiv sektörünün ihracat yaptığı ülke sayısı 5 kıtada 193'e ulaştı. Birçok insanın haritadaki yerini bilmediği ülkelere ihracat yaparak rüştünü kanıtlayan otomotiv sektörü, dünyanın dev firmalarına yönetici de ihraç ediyor. Sektör sahip olduğu insan kaynağı kalitesini dünyaya ispatlıyor. Türkler, tasarımdan, pazarlamaya, iletişimden, satınalmaya, servisten, ürün geliştirmeye kadar otomotivin her alanında görev yapıyor. Dev otomotiv firmalarına transfer olan yöneticiler, aynı zamanda yurtdışında Türkiye otomotiv sektörünün büyükelçileri olarak çalışıyor.

BÜYÜKELÇİ GİBİLER

Son olarak Oyak Renault'dan iki yönetici Renault Grubu'nun Çin ve Slovenya'daki tesislerine atandı. 2013'den bu yana Oyak Renault Karoseri Montaj Fabrikası Direktörü olarak görev yapan Kaan Özkan, Renault Slovenya REVOZ Fabrikası'nın Genel Müdürü oldu. Kaan Özkan, Oyak Renault'ya 1992'de Lojistik Mühendisi olarak katıldı. Özkan, Oyak Renault'da çok sayıda kritik pozisyonda görev aldı. Oyak Renault Kalite Direktörü olarak görev yapan Kadir Biçer ise Renault Çin DRAC'da (Dongfeng Renault Automobile Company) Kalite ve Müşteri Memnuniyeti Direktörü oldu. Oyak Renault ailesine 1996'da Kalite Şefi olarak katılan Biçer, sonraki yıllarda çok sayıda önemli görev üstlendi. Biçer bundan böyle, Renault'nun dünyanın en önemli pazarlarından biri olan Çin'de büyümesinde rol oynayacak.

İNSAN KAYNAĞI DEPOSU

Oyak Renault, parçası olduğu Avrasya Bölgesi'ndeki Rusya ve Romanya gibi ülkelerin deneyimli insan kaynağı haline geldi. Ayrıca, Türkiye'deki gibi geniş çaplı üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü Fransa, İspanya, Slovenya ve Çin gibi bölgelerde beyaz ve mavi yakalı çalışanlarına kariyer imkânı sağlıyor. Oyak Renault'nun bugün 20'si üst düzey yönetici olmak üzere 200'e yakın mavi ve beyaz yakalı çalışanı Renault Grubu'nun dünyadaki çeşitli yönetim merkezleri ve üretim tesislerinde görev yapıyor.

BURSA'DAN ABD'YE TRANSFER

Tofaş, Fiat Chrysler Grubu içinde önemli noktalara yönetici de ihraç ediyor. Tofaş'ın Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir, bu yılın başında ABD'ye transfer oldu. Aydemir, FCA'nın Sterling Heights Fabrikası'na Direktör olarak atandı. Ayrıca bugün birçok Tofaş çalışanı, ABD ve Çin gibi dünyanın farklı ülkelerinde çalışıyorlar. Ayrıca Tofaş Ar-Ge Merkezi'nden 70 kadar mühendis, İtalya'da FCA'nın farklı projelerinde görev alıyor.

2.5 YILDIR ÇİN'DE ÇALIŞIYORLAR

Fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu Ecotorq motorlu kamyonların Çin'de üretimi için Jiangling Motors Corporation ile (JMC) lisans anlaşması yapan Ford Otosan, mühendislik ve pazarlama desteği veriyor. Ford Otosan'ın 12 kişilik kadrosu 2.5 yıldır Çin'de çalışıyor. Ürün geliştirme ekipleri projeye mühendislik desteği, diğerleri ise JMC için pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetler konusunda destek veriyorlar. (Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Renault Türkiye Tofaş Otomobil Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title