Haberler

Türkiye Okuyor Projesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Himayelerinde Başlatılan "Türkiye Okuyor" Projesi Kapsamında Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesinde Kitap Dağıtımı Yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde başlatılan "Türkiye Okuyor" projesi kapsamında Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesinde kitap dağıtımı yapıldı.

Törenin açılış konuşmasının yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün himayelerinde yürütülen "Türkiye Okuyor" projesi kapsamında İlimizde yoğun bir çalışma sergilendiğini ve kampanyaya büyük destek sağlandığını söyledi. Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'ya da kampanyaya gösterdiği büyük ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden Yıldırım, kampanya ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Törende konuşan Vali Haluk İmga ise, "Türkiye Okuyor" kampanyası ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yapılan toplantıda destek istediklerini ve bu desteği tüm kesimlerden gördüklerini söyledi. Toplantıda ana hatlarıyla ortaya konulan kampanya ile ilgili görülen destekten mutlu olduklarını anlatan Vali İmga, yoğun çaba ve çalışmalarından dolayı Vali Yardımcısı Ömer Adar'a, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve çalışma arkadaşları ile İlçe Kaymakamlarına teşekkür etti. Kampanyaya destek veren kişi ve Sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine de teşekkür eden İmga; "Yapılan bu çalışmalarla kampanyaya büyük bir kaynak oluşturduk. İyi bir değerlendirme sonucu, faydalı eserlerden oluşan bir liste hazırlandı ve ihalesi yapılarak bu kitaplarımız alındı" dedi.

Çağın bilgi çağı olduğuna dikkat çeken İmga, gelecek kuşakların ufkunu açmak için kitap okumaya teşvik edilmelerinin gerektiğini söyledi. İmga; "Hedeflediğimiz gençliği yetiştirmek için bu proje büyük bir fonksiyon olacaktır. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve projeye destek verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda kampanya ile ilgili sayısal bilgiler veren Vali Haluk İmga, bugün itibariyle il merkezinde 6.630, İlçelerde ise 58.330 adet olmak üzere toplam 64.960 adet kitabın yanı sıra Sivil Toplum Örgütlerinden de 1050 adet kitap desteğinin sağlandığını açıkladı. 66 bin adet kitabın okullara dağıtılmak üzere gönderildiğini söyleyen Vali Haluk İmga, projeyle ilgili çalışmaların İl Merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçelerde ise İlçe Kaymakamları tarafından başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Vali İmga'nın konuşmasının ardından temsili olarak okul müdürlerine kitaplarını teslim edildi.

(MD-SÇ-Y) 11.06.2008 17:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title