Haberler

    Türkiye'nin .tr Alan Adı Gerçeği!

    .tr Uzantılı İnternet Adresleriyle İlgili Korkunç Gerçeği Öğrenmeye Hazır Mısınız?

    Microsoft, kullanıcılardan habersiz bir şekilde PC'lere sızan botnet'lerin kullanıcıları zor durumda bırakabileceğini açıkladı.

    Microsoft'un, 1 Ocak - 30 Haziran 2010 dönemini kapsayan Güvenlik istihbarat Raporu'nun 9. sürümüne göre (Security ıntelligence Report) "botnet" denilen yazılımlarda büyük artış görüldü.

    Microsoft'un Masaüstü Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme (MSRT) programına göre, küresel ölçekte sadece 2010 ikinci çeyrekte 7 milyon bilgisayardan botnet türü yazılım temizlendi. Ancak tüm bilgisayarlarda Microsoft'un temizleme yazılımı olmadığı düşünüldüğünde milyonlarca bilgisayarda daha botnet türü yazılımların bulunduğunu söylemek mümkün.

    MSRT tarafından Kore'de her 1000 bilgisayarın 14'ü temizlenirken, ispanya'da 12 ve Meksika'da 11 bilgisayarda bot kökenli yazılımlar bulundu ve yok edildi. Türkiye'de ise ilk altı ayda yaklaşık 190 bin bilgisayara botnet yazılımları bulaştı ve MSRT tarafından temizlendi.

    Raporda dikkat çeken noktalardan biri de .tr uzantılı alan adlarındaki SQL (Structured Query Language) bazlı "saldırılmış internet sayfası" sayısı. Microsoft, .tr uzantılı alan adlarından toplam 88 bin 378 sayfada zararlı yazılım tespit etti. Türkiye'yi, 5 bin sayfayla .ru uzantılı Rusya ve 3 bin sayfayla .it uzantılı italya takip etti.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title