Haberler

"Türkiye'nin Tek Bir Sorunu Var O da AKP"

Güncelleme:

CHP'li Umut Oran, Türkiye'de ne Türk ne Kürt sorunu olmadığını belirterek, "Türkiye'nin bir sorunu var o da AKP" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türkiye'de ne Türk ne Kürt sorunu olmadığını belirterek, "Türkiye'nin bir sorunu var o da AKP" dedi.

CHP Bodrum İlçe Teşkilatı Değerlendirme Toplantısı, bugün Bitez Beldesi'ndeki Ambrossia Otel'de yapıldı. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Umut Oran da katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Oran, CHP'deki istifa konusuyla ilgili sorulara yanıt vermeyeceğini belirtti.

Başbakan Reccep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yaptığı değişiklerle ilgili olarak ise Oran, "Başbakan, toplumda zaman zaman sert tepkiler alan bu bakanların icraatlarını idrak ettiği için bu tür bir değişikliğe gitti. Örneğin, milli eğitimin, dini eğitime sapması ile ilgili ciddi sorunlar yaşandığı gibi sağlıkta da ticaretleşmesi ile ilgili sıkıntılar vardı. Erdoğan, dört bakan değiştirdi ama zamanlama olarak kafamızda soru işaretleri oluştu. Çünkü, yasama döneminin yarısında yapılan bir değişikliği idrak eden Başbakan, vatandaşın bu hükümete güveni kalmadığını fark etti. Bu nedenle AKP'nin oylarında yüzde 7-8 lik bir düşüş gerçekleşti. Dolayısıyla önümüzdeki yerel seçimlerde de vatandaş tepkisini sandıkta gösterecek. Eğer hükümet, insan hakları, mahkemelerde yaşanan olaylar, temel hak ve özgürlükler ile demokrasi konusunda bu tavrını devam ettirir, demokratik çözümler bulamazsa oy oranıda düşmeye devam edecektir" dedi.

"DÖRT BAKAN DEĞİŞİKLİĞİYLE DURUMU KURTARAMAZLAR"

Bir hükümetin görevi o ülkede yaşayan insanların, vatandaşların can ve mal güvenliklerini korumak olduğunu da vurgulayan Oran, "Şu anda insanlar birbirleri ile telefonla konuşamadığı gibi, kapıları çaldığı zaman yürekleri hopluyor. Sabaha karşı insanlar evlerinden alınıp götürülüyor, sorgulanıyor. Çok uzun sorgulama ve tutukluluk süreleri ile masumiyet karinesi çiğnendiği gibi yargı ile ilgili endişeler de giderek artıyor. Dolayısı ile bu konuda radikal adımlar atmazlarsa ki CHP olarak bir demokrasi paketi önerimiz olmuştu, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, kuvvetler ayrılığı ile ilgili olarak, oyları çok daha aşağılara düşecektir. İşsizlik, eğitim ve sağlığın yanısıra terörle ile ilgili mücadelede somut atılmış adımların olmaması ve savaş riski devam eden Suriye konusunda belirsizliğin sürmesi ile ilgili olarak hükümet doğru, yerinde, zamanında kararlar almaz ise vatandaş önümüzdeki yerel seçimlerde gerekli cevabı gösterecektir. Bu nedenle kabine değişikliğinde bu konuların büyük etkisi vardır. Bu konularda gerekli düzeltmeleri yapmazlar ise dört bakan değişikliği ile durumu kurtaramazlar. Konu bu kez hükümet değişikliğine kadar gider" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN TEK SORUNU AKP

Terör konusu da değinen Oran, şunları söyledi:

"10 yıllık süreçte terör ile ilgili yapılanlar ortada. Sorunlarla ilgili olarak tek bir cümle ile açıklamalarımı tamamlayacağım. Bugün Türkiye'deki temel sorun ne Türk ne Kürt sorunu. Türkiye'nin tek bir sorunu var o da AKP."

Oran, daha sonra partisinin Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez'in de yeraldığı basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Umut Oran Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title