Haberler

"Türkiye'nin Siyasi Aklı Nasıl Çalışıyor" Konferansı

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Mevcut YÖK Yasası'nın ve mevcut üniversite düzeninin artık bugünkü Türkiye'yi, bugünkü üniversiteleri karşılamadığı belli" dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Mevcut YÖK Yasası'nın ve mevcut üniversite düzeninin artık bugünkü Türkiye'yi, bugünkü üniversiteleri karşılamadığı belli" dedi.

Avcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen " Türkiye'nin Siyasi Aklı Nasıl Çalışıyor" konulu konferansta yaptığı konuşmada, siyasette amatörlüğün, beraberinde başarıyı getirdiğini söyledi.

Başbakanlık'ta 10 yıl görev yaptığını anlatan Avcı, "10 yıllık AK Parti iktidarında, AK Parti'nin başarılarının arkasında amatörlüğünün çok büyük rolü var" diye konuştu.

"Şeytanla yemeğe oturanın kaşığı uzun olmalı" şeklindeki bir Alman atasözünü anımsatan Avcı, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidarı Türkiye'de 10 yıldır şeytanla yemeğe oturmadı. Fevkalade amatör hamlelerle, daha çok ilkeler üzerinden uluslararası ilişkilerini kurarak, bütün muhtemel oyunlara ve tuzaklara düşmemiş oldu. Sadece Türkiye için değil, ilkelere dayalı amatör oyunculuğun, bugünkü dünyada en geçerli strateji olduğunu düşünüyorum."

-Yeni YÖK Yasası-

Avcı, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bir katılımcının, "Yeni YÖK Yasası konusunda istek, irade ve bir düşünce var mı" yönündeki sorusu üzerine Avcı, şunları kaydetti:

"Mevcut YÖK Yasası'nın ve mevcut üniversite düzeninin artık bugünkü Türkiye'yi, bugünkü üniversiteleri karşılamadığı belli. Çünkü mevcut YÖK Yasası, gerçi pek çok yerinden yamalı bohçaya çevrilmiş bir yasa olmakla birlikte, üniversite sayımız bu kadar artmışken, yeni yeni anabilim dalları, yeni yeni yurt dışıyla ilişkiler karmaşık ve gelişkin hale gelmişken bu yasayla gitmeyeceği belli. Kişisel olarak bu yasayla ilgili müdahale etme şansım olursa, yapılmasını istediğim değişiklik şu olur; seçim sisteminin kaldırılması. Çünkü hakikaten akademisyenler olarak bizleri itibarsızlaştırıyor. Hem seçenler hem seçilenler bu seçimlerde yıpranıyorlar. Hakikaten yorucu ve yıpratıcı. Bu yöntem çok demokratik ve üniversitenin toplumsal ağırlığına yakışan bir süreç değil. O bakımdan değişmesi lazım."

Konferans sonunda Avcı'ya günün anısına OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan tarafından plaket takdim edildi.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Nabi Avcı Eskişehir Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title