Haberler

Türkiye'nin Sıfır Atık Yolculuğu" Çalıştayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Düzce Üniversitesi'nde (DÜ) "Türkiye'nin Sıfır Atık Yolculuğu" çalıştayı düzenlendi.

DÜ Rektörlük Çalıştay Salonu'nda düzenlenen programda, akademisyenler ile sanayi, ticaret, atık su, endüstriyel ve tarımsal atık ile diğer atıklar konusunda çalışan sanayici temsilcileri çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla bir araya geldi.

Çalıştayda, "Evsel Atık", "Atık Su", "Tarımsal Atık" ve "Endüstriyel Atık" başlıklarında katılımcılar, Türkiye'de atığın en aza indirilmesi için yapılması gerekenleri tartıştı.

İki oturumlu çalıştayda, gün sonunda çözüm raporları hazırlanacak.

"Üniversitenin ilin problemlerine çözüm araması doğaldır"

DÜ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü bünyesinde çevre alanında bir çalıştay düzenlediklerini söyledi.

DÜ'nün çevre alanında, tarımsal atıklar konusunda çalışma yaptığını ifade eden Uğraş, şöyle konuştu:

"Çevre alanında uzmanlaşma konumuz tarımsal atıkların endüstriye geri kazanımıdır. Bu demek değildir ki diğer atıklarla ilgilenmeyeceğiz. Üniversite bir araştırma merkezidir, araştırmaya konu olan her şey üniversitenin işidir. Bölgesinin kalkınması için yola çıkan bir üniversitenin de ilinin tüm problemlerine çözüm araması doğaldır. Bu bağlamda Düzce başta olmak üzere tüm Türkiye'nin, Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Sıfır Atık' projesine ne şekilde katkıda bulunacağına yönelik çalıştay düzenliyoruz."

Akademisyenlerin ve sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin bir arada çözüm önerisi aradığını aktaran Uğraş, "Evsel, endüstriyel ve tarımsal atıklar ile atık su konularında, 4 probleme yönelik 4 masa oluşturduk. Bu masalarda Düzce'den ve il dışından akademisyenler var. Bu alanda ilgili müdürlüklerde çalışan araştırmacılar ve sanayi kuruluşlarından atık alanında çalışma yapan uzmanlar, Türkiye'de atık konusundaki problemler ve çözümler nedir, bunu konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Uğraş, çalıştayın Türkiye genelinde örnek bir çalışma olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Üniversitesi Emine Erdoğan Türkiye Düzce Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title