Haberler

"Türkiye'nin Rotası Bellidir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, AB üyelik müzakerelerinin sonucunda beklentisinin, ''tam üyelik'' ve ''katılım'' olduğunu vurguladı.

Erdoğan, televizyonlardan yayımlanan ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasında, Türkiye'nin, sadece ekonomide değil, her alanda değişim hedeflerini kovalamaya kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, "(AB konusunda) bizim müzakerelerin sonucunda beklentimiz tam üyeliktir, katılımdır'' dedi.

Müzakere sürecinin herhangi bir safhasında bu hedefler dışında bir hedefin ortaya konulmasını kabul edileyemeyeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bazı Avrupalı siyasilerin iç politika hesaplarıyla Türkiye'nin AB üyeliği konusunu istismar etmesi bizi üzüyor, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de maalesef zarar veriyor.

Müzakereler devam ederken Türkiye'nin statüsünün sürekli tartışma konusu yapılmasını, üyelik statüsünün değiştirilmek istenmesini ahde vefa ile bağdaştıramıyoruz.''

Türkiye'nin yönünün, rotasının, güzergahının belli olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''AB üyeliği bu yolda bir araçtır, asıl amaç Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin ötelerine taşımaktır'' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'yi rejim tartışmalarının, krizlerin, antidemokratik alışkanlıkların çok ötesine taşımak, bu milletin üstündeki ağırlıkları kaldırmaktır. Çocuklarımıza gurur duyacakları, umut bağlayacakları, başlarını dik tutacakları bir Türkiye bırakmaktır.

Ülkemizi dünyada itibarlı, her zeminde ağırlığı olan, barışa ve insanlığa en üst seviyede katkıda bulunan lider bir ülke konumuna taşımaktır. Her alanda geleceğin dünyasına hazırlanan dinamik bir ülke konumuna getirmektir. Biz bunları ülkemiz için, milletimiz için istiyoruz. İnanıyorum ki global krizin etkilerini en kısa zamanda bütünüyle üstümüzden atarak gelişme hızımızı yeniden arttıracağız.

Meselelerimizi demokrasi içinde çözerek ilerleyecek, başlattığımız büyük değişim atılımını tamama erdireceğiz.''

-DEĞİŞİM VE ATILIM-

Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği büyük değişim ve atılımını kesin bir kararlılıkla sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

''Bu hedeflere ulaşmak için de büyük bir dikkat ve kararlılıkla atmamız gereken bütün adımları gecikmeden atıyoruz. Son bir yıl içinde dünyanın içine sürüklendiği son derece olumsuz şartlara rağmen ne hedeflerimizde ne bu hedeflere yönelik icraatlarımızda bir sapma yaşamadık, bir tereddüt yaşamadık.

Milletimizle birlikte inanç ve dirayetle yürüttüğümüz bu çalışmaların doğruluğu her geçen gün biraz daha fazla ortaya çıkıyor. Türkiye zorlukları aşma konusunda önemli eşikleri atlamış, tünelin ucunda ışığı bütün parlaklığıyla görmüş durumdadır, bu bizim için büyük bir sevinç ve mutluluk kaynağıdır.''

Hükümet olarak küresel ekonomik krizin başladığı ilk günden bugüne iyi bir kriz yönetimi uyguladığı kanaatini taşıdığını ifade eden Erdoğan, dünyanın saygın otoritelerinin krizden en hızlı ve en hafif hasarla çıkacak az sayıdaki ülke arasında Türkiye'yi öne çıkardığını vurguladı. Erdoğan, ''Bizim de tespitlerimiz bu yöndedir, bunu da güzel bir haber olarak buradan sizlere müjdelemek istiyorum'' dedi.

Krizin aşılmasında dünyada olduğu gibi Türkiye'de de daralma seyrine giren ekonomileri yeniden canlandırmaya dönük teşvik tedbirlerinin alındığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Hiçbirimizin duygusal ya da keyfi davranma lüksümüz yok. Eğer bu paketten ekonomimiz fayda sağlayacaksa, nihayetinde Türkiye'nin tamamı yine bundan fayda görecektir, bu noktada her insanımızdan anlayış bekliyoruz. Aldığımız her mesafe Türkiye'nin hanesine yazılan bir kazanım olacaktır, bu gerçeği her insanımızın görmesi, bu şuurla hareket etmesi bir mecburiyettir.''

-"FELAKET SENARYOLARINA İTİBAR ETMEDEN..."

''Yaşadığımız olumsuzlukların gündelik hayatınıza getirdiği külfetleri en aza indirmek için Hükümet olarak bundan sonra da tedbirler almaya devam edeceğiz'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Dünyayı sarsan bu büyük krizin ülkemizi etkilemediğini asla söyleyemeyiz. Ancak dünya ülkeleriyle kıyaslandığında, Türkiye'nin bu zor dönemi en az hasarla atlatan ülkeler arasında olduğu da bir gerçektir. Ekonomik göstergeler, bu sıkıntılı dönemin etkilerinin yavaş yavaş azalmaya başladığını ortaya koyuyor, bu son derece sevindirici bir gelişmedir.''

Başbakan Erdoğan, alınan ekonomik tedbirlerin amacına ulaşacağını, ekonomik canlanmanın kısa zamanda her alanda etkisini hissettirmeye başlayacağını tahmin ettiklerini belirterek, ''Burada hepimize düşen görev, Türkiye'nin istikrarını korumak, felaket senaryolarına itibar etmeden bütün enerjimizle yola devam etmektir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title