Haberler

Türkiye'nin Popstarı Diyarbakır'dan Seçiliyor

Diyarbakır Karpuz Festivali Kapsamında Türk Halk Müziği Ses Yarışması Düzenlendi. Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Çizmeci, Bu Etkinlikleri Diyarbakır'ın Tanıtımı İçin Gerçekleştirdiklerini Söyledi.

Diyarbakır Karpuz Festivali kapsamında Türk Halk Müziği ses yarışması düzenlendi. Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Çizmeci, bu etkinlikleri Diyarbakır'ın tanıtımı için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları ve odaların desteğiyle 18-19 ve 20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Diyarbakır Karpuz Şenliği kapsamında düzenlenen Türk Halk Müziği ses yarışması 1. etap elemeleri başladı. Class Otel'de yapılan Türk Halk Müziği ses yarışmasının juri üyeliğini Mehmet Güler, Nihal Sağıroğlu, Çetin Sarıoğlu ve Hayri Yoldaş yaptı. İlk etapta 36 kişinin katıldığı elemelere gençler ilgi gösterirken, yarışmanın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır

Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Çizmeci, bu etkinlikleri Diyarbakır'ın tanıtımı için gerçekleştirdiklerini belirterek, "Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan şenilkleri önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirip uluslararası düzeye getirmeyi hedefliyoruz. Bunlardan biride Diyarbakır'ın zengin müzik kültürünü tanıtılması ve genç nesil tarafından sevilip desteklenmesidir. Bu amaçlada şenlik etkinliklerine birde türk halk müziği ses yarışması koyduk. Amacımız, Diyarbakırlı gençlerin

Diyarbakır türkülerini söylemelerini sağlamak ve belkide yeni yetenekleri ülkemizin sanat alemine kazandırmaktır" dedi.

(SK-AŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title