Haberler

Türkiye'nin PKK Operasyonu ABD Televizyonlarında

Türkiye'nin Terör Örgütü PKK'ya Karşı Irak'ın Kuzeyine Düzenlediği Operasyon ABD Medyasında Yer Almaya Devam Ediyor.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyon ABD medyasında yer almaya devam ediyor.

CNN'in yerel kanalındaki "Savaşta Bu Hafta" programında Türkiye'nin Kuzey Irak operasyonu ele alındı. İHA'nın operasyon sonrasında bölgede yaptığı çekimlerle yine İHA'nın Genelkurmay Başkanlığı'ndan aldığı operasyon görüntülerini kullanan CNN, konuyu Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi Uzmanı Sam Brannen ile değerlendirdi. Türkiye'nin ABD'den aldığı istihbaratla operasyon yaptığının Amerikan yetkilileri tarafından doğrulandığı vurgulanan programda, Brannen, PKK'nın kötü olduğu konusunda herkesin

aynı fikri taşıdığını anlattı. Brannen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Kasım'da ABD'ye yaptığı ziyarette Bush ile istihbarat iş birliği konusunda anlaştığını söyledi.

Türkiye'nin PKK'lıların ne zaman ve nerede olduğu konusunda bilgi sahibi olmadığını iddia eden Brannen, "Biz ne yaptık? Biz uydu görüntüleri gibi teknikleri kullanarak gerçek zamanlı istihbarat verdik ve operasyona yardım ettik" dedi. Brannen, ancak ABD'nin Irak'taki en büyük müttefiki olan Kürtler ile ilişkisinin olumsuz etkilenmesini istemediğini de ifade etti.

Türkiye'nin dünkü operasyonu da CNN'in yanı sıra ABC ve Fox televizyonlarında haber oldu. Bölgeden yeni görüntüler gelmediği için grafik kullanan Fox, Türkiye'nin Irak'a yeniden operasyon yaptığını açıkladığını ABD'nin ise daha büyük bir operasyon yapılmasını istemediğini bildirdi.

Ayrıca Avrupa'da yayın yapan EuroNews de, son operasyona yer verdiği bülteninde, Türkiye'nin terör örgütü PKK elemanlarını hedef aldığını belirterek "Ancak Kürt yetkililer daha önceki operasyon dolaysıyla kimsenin bölgede olmadığını açıkladı" dedi.

(ESN-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title