Haberler

Türkiye'nin Libya Özel Temsilcisi İşler, Misrata'da

Türkiye'nin Libya Özel Temsilcisi ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Libya ziyareti kapsamında ülkenin kuzeybatısındaki Misrata kentini ziyaret etti.

Türkiye'nin Libya Özel Temsilcisi ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Libya ziyareti kapsamında ülkenin kuzeybatısındaki Misrata kentini ziyaret etti.

Misrata Belediye Konseyi'nin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamaya göre, İşler, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan, Türkiye'nin Misrata Başkonsolosu Sinan Yeşildağ'ın aralarında bulunduğu heyetle kenti ziyaret ederek, yetkililerle bir araya geldi.

İşler, Libya'nın menfaatine hizmet edecek bir çözüme ulaşabilmek için siyasi sürecin ileriye taşınmasında Misrata kentinin kilit rol oynadığına işaret ederek, ülkenin halihazırda içinde bulunduğu krizden çıkabilmesi için Türkiye'nin Libya halkının yanında olduğunu kaydetti.

Libyalı tüm tarafları diyaloğa davet eden İşler, Türkiye'nin BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame'nin sunduğu eylem planını desteklediğini vurguladı.

İşler, ayrıca çarşamba günü terör örgütü DEAŞ'ın Misrata'da gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına en içten taziye dileklerini ileterek, Türkiye'nin terör ve aşırılığa son vermek için Misrata başta olmak üzere Libya'ya yardıma hazır olduğunu ifade etti.

Misrata Belediye Konseyi yetkilileri ise kenti ziyaret ettikleri ve Türkiye'nin Libya meselesine gösterdiği önemden dolayı heyete teşekkürlerini ileterek, Türkiye'nin siyasi anlaşmayı engelleyen taraflara baskı uygulanması konusunda destek olmasını temenni etti.

Libya'ya dün gelen Emrullah İşler, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ve Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman es-Suveylihi ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Ak Parti Türkiye Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title