Haberler

Türkiye'nin Kıbrıs'a Savaş Gemisi Gönderdiğine Dair Haberlere İlgili Açıklama

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Kıbrıs'a savaş gemisi gönderdiğine yönelik haberler üzerine, "Genelkurmay yalanlandıysa doğrudur, benim daha ileri bir yorum yapmam mümkün değil" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul Swiss Otel'de medya kuruluşlarının köşe yazarları ve dış politika editörleriyle bir araya gelerek gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıdan önce Kıbrıs Rum Kesimi'nin Kıbrıs açıklarında petrol aranması için Mısır ve Lübnan'a ruhsat verilmesini değerlendiren Talat, "Kıbrıs Türkleri olmadan yapılan bir anlaşma kabul edilebilir değil. Rum Kesimi şu haliyle yasadışı bir ülke. Rum kesimi Kıbrıs'ın bütününü temsil etmezken yasal olmayan bir hükümetin anlaşma yapması kabul edilebilir değil" diye konuştu.

Talat, Türkiye'nin petrol arama çalışmalarına gözdağı vermek amacıyla Kıbrıs açıklarında görev almak üzere 2 savaş gemisini yola çıkardığının bildirilmesi üzerine basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Genelkurmay Başkanlığı'nın söz konusu haberi yalanlaması üzerine gelişmelerden haberi olup olmadığı sorulan Talat, "Genelkurmay yalanladı ya neyi bilecektim. Konuyu Genelkurmay yalanladığına göre demekki yalan. Bu işi abartmamak lazım ama bir şeyin bilinmesini istiyorum. Biz KKTC olarak Kıbrıs adasında var olan doğal kaynaklardan herhangi bir şekilde nasılki Kıbrıs'tan vazgeçmeyeceğiz ondan da vazgeçmeyeceğiz. Kıbrıs'ta Rumlarla eşitiz ve bu eşitliğimizi her şekilde korumaya ve sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Talat, 'bunu ciddi bir uyarı olarak yorumlayabilir misiniz' şeklindeki soruyu da, "Genelkurmay yalanladığına göre bunu benim daha ileri yorumlamam mümkün değil. Çünkü onların kontrolünde ve yönetiminde olan bir olaydır ve kendileri yalanlıyor ona ben başka bir yorum yapamam" şeklinde cevap verdi. Talat, gemilerin gelişinin rutin bir uygulama olabileceğini de belirterek, "Gemiler sürekli geliyor" dedi.

(MH-RA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title