Haberler

Türkiye’nin Keyveni'si Seçildi!

Güncelleme:

Lezzeti Ve Kalitesiyle Kendini Kanıtlamış, Türkiye'nin En Büyük Hazır Yemek Kuruluşlarından Keyveni, 12 Mayıs'da Düzenlediği Yemek Yarışması İle "Türkiye'nin Keyvenisi"ni Seçti.

Türkiye'nin 25 yıldır önde gelen hazır yemek firmalarından olan ve kilerin bekçisi anlamına gelen Keyveni'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği yemek yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. City Cooks'da gerçekleşen; Sahrap Soysal (Hürriyet Gazetesi ve yemek kitapları yazarı), Yurtsan Atakan (Gastronomi uzmanı ve yazarı), Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımlar Teknik Direktörü - Ağaoğlu My City Hotel Executive Şefi Rafet İnce ve yemek kitabı yazarı Natali Gökyay'ın jüri üyeleğinde sonuçlanan yarışmada kazananlara birbirinden şık ve kullanışlı Homend elektrikli ev aletlerinin yanı sıra Keyveni tarafından birinciye 3 bin TL para ödülü hediye edildi.

Jüri, yemek tarifini, adını, kullanılan malzemenin orijinalliğini, yemeğin lezzetini, sunumunu ve varsa eğer yemeğin hikayesi gibi kriterleri göz önüne alarak değerlendirme yaptı. Kalle, Kedi Batmaz, Kuyruklu Oruk, Part Dolması, Sömelek Köfte gibi geleneksel ve birbirinden farklı lezzetler jüriyi karar vermekte zorladı.

Mutfağın hünerli hanımları arasından seçilen ve kuşaktan kuşağa geçen gelenekel lezzetleriyle yarışan 10 finalist, yemekleriyle büyük beğeni topladı. Türkiye'nin en yenilikçi elektrikli ev aletleri markası Homend'in kazananlara ekmek kızartma makinesi, buharlı pişirici ve mutfak robotu hediye ettiği yarışmada, birinci Kalle ile Merve Dorudoğan, ikinci Yüksük Çorbası ile Nevin Eren oldu. Üçüncülüğü ise Kedi Batmaz ile Neşe Bolu ve Hodan Otu Kavurma ile Nevin Eren paylaştı. Homend, jüri üyelerine ise elektrikli tirbüşon hediye etti.

Anadolu'ya özgü bir deyim olan ve "yemeğin ustası, hünerli ve marifetli" anlamına da gelen Keyveni'lerin katılımıyla gerçekleşen organizasyon her ailede, geleneksel lezzetleri soframıza taşıyan bir "Keyveni" olduğunun bir kez daha hatırlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title