Haberler

Türkiye'nin "İstatistik Portalı' Geliyor

Türkiye'de Kamu Kuruluşları Tarafından Yayınlanacak ve Yayınlanmış İstatistiklere Tek Merkezden Ulaşım Sağlanacak ve Bir Anlamda Yeni Bir 'İstatistik Portalı' Oluşturulmuş Olacak.

Türkiye'de kamu kuruluşları tarafından yayınlanacak ve yayınlanmış istatistiklere tek merkezden ulaşım sağlanacak ve bir anlamda yeni bir ''istatistik portalı'' oluşturulmuş olacak.

Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) aldığı bilgiye göre, şu anda TÜİK'in sayfasında yer alan ulusal veri yayınlama takvimi ve buna bağlı linklerin olacağı ikon, istatistik üreten tüm kuruluşların web sayfasına konacak.

Herhangi bir istatistiğin yayınlanma takvimi veya yayınlanmış istatistiğin görülebilmesi için TÜİK sayfasına girilmesine gerek kalmayacak, böylelikle bilgiye ulaşım daha da hızlanacak.

Konuya ilişkin TÜİK tarafından ilgili kuruluşların görüşleri geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren alınmaya başlanırken, söz konusu projenin Şubat ayı sonuna kadar hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Uygulamada, ulusal veri yayınlama takvimi butonu bir anlamda Türkiye'nin "istatistik portalı" gibi çalışacak.

İstatistik üreten tüm kamu kuruluşlarının web sayfasına konacak buton ile TÜİK'in veya diğer istatistik üreten kuruluşların verilerine ulaşılabilecek.

Vatandaşlar, söz konusu kuruluşlardan herhangi birinden girdiklerinde, hangi tarihte, hangi verinin, hangi kuruluş tarafından yayınlanacağını görebilecek. Bunun yanında daha önce yayınlanmış istatistiki verilere de buradan ulaşabilecek.

Söz konusu uygulama bilgiye ulaşımı kolaylaştıracak ve farklı kuruluşlarca üretilen istatistiklere tek noktadan ulaşım imkanı vererek zamandan tasarruf sağlayacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title