Haberler

Türkiye'nin IMF'ye Olan Borcunun Son Taksiti

"IMF'ye olan borcumuz artık kapanmıştır."

AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman,

"IMF'ye olan borcumuz artık kapanmıştır. Şimdi IMF'ye Türkiye borç verir duruma gelmiştir" dedi.

Salman, İl Başkan Yardımcıları Orhan Küçük ve Ahmet Hatipoğlu ile birlikte Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'na borcunu kapatmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

14 Mayıs 2013 tarihini Türkiye için yeni bir gurur günü olarak nitelendiren Salman, "AK Parti Hükümeti Türkiye'nin ve milletimizin hiçbir sorununa bigane kalmamış, hiç bir problemi görmezden gelmemiştir. Bu günlere hiç şüphesiz istikrar ve güven ortamında gelinmiştir" dedi.

'AK Parti'nin Türkiye'nin ve milletin gerçeklerinden hareket ederek laf değil, iş üreterek bu başarılara millet ile birlikte imza atmıştır' diyen Salman, şunları kaydetti:

"3 Kasım 2002'de iktidara gelen AK Parti Uluslararası Para Fonu IMF'ye olan borcu 23,5 milyar dolardan devralmış ve güven ve istikrar ortamı içinde bugün itibariyle bu borcun son taksitini de ödeyerek bir döneme son vermiştir. Allah'a şükürler olsun ki bugün artık borç alan değil, borç veren bir Türkiye vardır. IMF'nin talebi üzerine Türkiye 5 milyar dolar IMF'ye kredi verebilecek imkana ulaşmıştır. 27,5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri bugün 135 milyar dolara ulaşmıştır. IMF'ye olan borcumuz artık kapanmıştır. Şimdi IMF'ye Türkiye borç verir duruma gelmiştir."

Salman, ayrıca AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar yaptığı hizmetlere de değindi. - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Ak Parti Türkiye Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title