Haberler

Türkiye'nin İlk "Vücut Tarayıcılar'ı Kullanımda! İşte Dev Maliyeti

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk 'Havalimanı Vücut Tarayıcılar'ı Atatürk Havalimanı'nda dış ve iç hatlarda kullanılmaya başlandı. Kurulan 10 tarayıcının maliyetinin ise, 6 milyon 400 bin dolar olduğu öğrenildi.

ABD uçuşlarında yaşanan elektronik cihazların THY uçaklarının kabinine alınması yasağı kararının kaldırılması sonrası, güvenlik önlemleri çerçevesinde bir süre önce getirilen ve montajları tamamlanan 10 adet 'Vücut Tarayıcı' cihazı bugünden itibaren hizmete girdi. Dış ve iç hatlarda kullanılmaya başlaman 10 tarayıcının maliyeti ise 6 milyon 400 bin dolar olduğu öğrenildi. Yetkililer yeni cihazlarda diş protezi röntgeni çektirir gibi tarama yapılacağı ve görüntülerin de ekranda çizgi halinde görüleceğini söylediler.

DHMİ'DEN 10 ADET VÜCUT TARAYICI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından Atatürk Havalimanı için 10 adet 'Vücut Tarayıcı' (Body Scanner) alındı. Yeni alınan vücut tarayıcılar konusunda verilen bilgide cihaza giren yolcunun üzerinde cisimlerin ekrana temsili şekil üzerinde belireceği ve operatörün de önündeki ekranda bu şekil üzerinde cisimlerin olduğu noktaların görüntüleyeceğini söyledi.

"AYNI DİŞ PROTEZİ ÇEKİLİR GİBİ GÖRÜNTÜ ALIYOR"

Bir yetkili ise sistemle ilgili şunları söyledi: "Yolcunun üzerindeki plastik, seramik,ve sıvı dahil tüm unsurlar ekranda yolcunun çizgi şekli bir cisim üzerinde görüntüleniyor. Şayet vücut üzerinde herhangi bir unsur varsa operatör bu bilgiyi güvenlikteki arkadaşlarına bildiriyor ve göründüğü noktaları da belirtiyor. Yolcu cihazın içine girdikten sonra iki kez sağlı ve sollu olarak dönüyor. Aynı diş protezi çekilir gibi görüntü alınıyor. Bu görüntü operatörün önüne düşüyor ve operatörde görüntüye göre karar veriyor."

İSTANBUL İÇİN 10, ANKARA VE İZMİR İÇİN 4'ER ADET ALINDI

Yetkililer 'Vücut Tarama' cihazlarının dış hatlarda pasaport kontrolünden sonra, iç hatlarda da güvenlik kontrolu yapılan bölgede konuşlandığını söylediler. Vücut Tarama cihazlarının DHMİ tarafından Atatürk Havalimanı için 10 adet, Ankara ve İzmir için de dörder adet alındığını açıkladılar.

VÜCUT TARAYICILARI HATLARI GÖSTERMİYOR

Vücut Tarayıcılar ilk çıktığında tarayıcıya giren kişinin silüetinde vücut hatlarını gösterdiği için tepkilere yol açınca tarayıcıların fonkisoyu değişmişti. Vücut Tarayıcı AVATAR adı verilen görüntüye yani insan şeklinin çizgilerle ifade edilmiş halini ekrana yansıtıyor.

KADIN İÇİN PEMBE, ERKEK İÇİN MAVİ TUŞ

Vücut Tarayıcına giren bir erkek için ekranda mavi, kadın içinse pembe tuşa basılıp tarama yapılıyor. Kadın için mavi veya erkek için pembe tuşuna basılırsa sinyal veriyor. Yolcunun üzerinde herhangi bir unsur varsa bulunan noktayı gösteriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türk Hava Yolları Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title