Haberler

Türkiye'nin İlk Kadın Çiftçi Eğitim Semineri Sona Erdi

Kuşadası'nda gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk kadın çiftçi eğitim semineri sona erdi.

Kuşadası'nda gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk kadın çiftçi eğitim semineri sona erdi.

İzmir'in çeşitli ilçelerinden katılan ve eğitimini tamamlayan 106 kadın çiftçi gala yemeğinde bir araya geldi.

Geçen yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği" protokolü ile ülke genelinde 5 pilot ilde hayata geçirilen projenin ilk ayağı İzmir oldu.

Eğitim seminerinin son gününde verilen gala yemeğine; AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zekeriya Ertaş, Türkiye Zıraat Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Mümtaz Almışlar ile İzmir'e bağlı ilçelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ile Zıraat Odalarının başkanları katıldı. Gala yemeğinin sonunda eğitimini tamamlayan 106 kadın çiftçiye katılım sertifikaları verildi.

Gala yemeğinde açılış konuşmasını yapan İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Mümtaz Almışlar şunları söyledi: "14 Mayıs 2012 tarihindeki Dünya Çiftçiler gününde Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında kadın çiftçilerimizin 5 günlük eğitim programı bugünkü gala gecesi ile son bulacaktır. Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığımız olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Eğitim süresince çok yorulan değerli kadın çiftçilerimizi ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz" dedi.

Daha sonra konuşan İzmir Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Gürdal eğitim seminerinin üreticilerin öncelikli ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığını belirterek, "Düzenlediğimiz eğitim seminerinde; tarımsal üretim teknikleri yanında sağlıklı beslenme, girişimcilik ve liderlik, iklim değişikliği ve kadın, kooperatifçilik ve kadın gibi konulara ağırlıklı olarak yer verilmiştir. Düzenlenen bu eğitimin, uygulamanın içerisinde olan ve ilimiz tarımının ülkemizde ilk sıralarda yer almasında önemli payı olan değerli kadın üreticilerimize faydalı olduğunu umuyoruz. Burada aldığınız bilgilerle daha verimli ve sağlıklı ürünler yetiştireceğinize inanıyorum" şeklinde konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise kadın bir milletvekili olarak, kadınların işgücü ve emeklerinin ülke kalkınması için taşıdığı öneme işaret ederek, "Kadın iş gücüne özellikle bazı sektörlerde daha büyük anlam yüklemek gerekiyor. Bu sektörlerin başında da tarım sektörü geliyor. İzmir tarımının rekabet gücünü arttırmak için daha çok çalışmalıyız. Bunun için kadın çiftçilerimize büyük iş düşüyor, özellikle eğitimli kadın çiftçilerimize. Ben bu eğitim seminerinin sizlere yeni ufuklar açtığına inanıyorum" dedi.

Selçuk Belediyesi Folklor Ekibinin dans gösterisi ardından seminere katılan kadın çiftçiler sertifikalarını aldılar. Ardından seminere katkı sağlayan İlçe Ziraat Odaları Başkanlarına plaket verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Kuşadası İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title