Haberler

Türkiye'nin İlk Geri Koşu Şampiyonu

Türkiye'nin ilk geri koşu sporcusu 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Ömer Arslan, Avrupa'da kazandığı şampiyonluklarla dikkat çekiyor.

İtalya'da katıldığı 2 özel turnuvada dünya şampiyonlarını geride bırakarak birinci olan Ömer Arslan, geri koşuda Türkiye'nin ilk sporcusu olmasına rağmen sponsor bulamadığı için Avrupa'da birçok yarışa katılamıyor.

Konya'nın Hadim İlçesinde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve şu an Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 4'üncü sınıf öğrencisi olan 24 yaşındaki Ömer Aslan'ın hayatı televizyonda izlediği 2006 İsviçre Geri koşu (Retro) Dünya Şampiyonası ile değişti. Antalya'da bir pastanede asgari ücretle tezgahtarlık yapan ve televizyonda izleyerek çok sevdiği geri koşu sporunu yapma kararı alan Aslan, internetten topladığı bilgilerle Antalya'da bulunan 100. Yıl Atletizm

Tesislerinde çalışmaya başladı.

Türkiye'de yaptığı derecelerin ardından İtalya'dan özel yarış teklifi alan Ömer Aslan, Montova kentinde yapılan bin 600 metre geri koşu şampiyonasında birinci oldu. Ardından 3 bin metre koşusuna katılan Aslan, burada da dünya rekortmeni Stafani Marselli'ye 80 metre fark atarak birinci oldu. Bir anda İtalya'daki gazete manşetlerini süsleyen Aslan, sponsor bulamadığı için birçok yarışmaya katılamadığını söyledi.

SAHİP ÇIKAN OLMADI

Geçimini sağlamak için tezgahtarlık yapmak zorunda olduğunu anlatan Aslan, şöyle konuştu: "Tezgahtarlıktan kazandığım para ile geri koşu sporunu yapmaya çalışıyorum. Televizyondan izleyerek başladığım bu sporda Türkiye'de başka bir sporcu olmadığını öğrendim. Bende tek Türk olarak büyük başarı kazanmak zorundaydım. İtalya'da katıldığım yarışmalarda şampiyonluklar elde ettim. Orada herkes benim bu derece iyi koşmama şaşırdı. Ardından Almanya'da özel bir yarış teklifi aldım ancak kimse sahip çıkmadığı ve

maddi imkansızlık nedeniyle bu yarışmaya gidemedim. Ne öğrenim gördüğüm Akdeniz Üniversitesi ne de belediyeler bana sahip çıkmadı. 2008'de yapılacak Dünya geri koşu şampiyonasına davet aldım. Bu benim için büyük bir başarı. Antrenmanlarda şu an 200 metrede dünya rekorunu kırıyorum. Bu başarılarımı Dünya Şampiyonasında tekrarlayacağıma eminim."

(SE-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title