Haberler

Türkiye'nin İlk Çocuk Kütüphanesi Akhisar'da Açıldı

Akhisar Belediyesi, 1966 yılından buyana hizmet veren Zeynepzade Halk Kütüphesi'nde Türkiye'nin ilk çocuk kütüphanesini oluşturdu.

Akhisar Belediyesi, 1966 yılından buyana hizmet veren Zeynepzade Halk Kütüphesi'nde Türkiye'nin ilk çocuk kütüphanesini oluşturdu.

İç tasarımı çağdaş ve modern bir mimari yapıya da sahip çocuk kütüphanesi, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve çocukların katılımı ile açıldı.

Türkiye'nin ilk çocuk kütüphanesini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Zeynelzade Kütüphanesi Müdürü Yüksel Bayar, "Akhisar'da göreve başladığım günden bu yana kütüphanemizde ilk eksikliğini hissettiğim, öğrencilik hayatımda sıkıntısını yaşadığım çocuk bölümünün olmamasıydı. Kütüphanemizin 5 üyesinden 3 bini çocuk. Bu da fikrimizde büyük önem taşımıştır. Bunun yanında ülkemizin ilk çocuk kütüphanesinin ilçemizde açıldığını öğrendik. Hacettepe Üniversitesi'nden bir grup arkadaş da bu bilgiyi kullanabilirsiniz dediler. Zaten Zeynelzade'nin 1966 yılındaki açılışında da projede çocuk bölümü mevcuttur. Geçen yıl bu fikrimizi ilk olarak kütüphane haftasında belediye başkanımıza açtık. Belediye Başkanımız Salih Hızlı ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Akhisar Belediyesi proje grubundan mimar Nergiz Hızlı ve Nur Akdere'ye de teşekkür ederiz. Çocuklarımız için hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Okuma alışkanlığının ülkenin gelişimini gösterdiğine vurgu yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, "Burada mütevazı ama anlamlı bir yerin açılışı için bir aradayız. Bir şeyleri yapmak önemli ancak bunları yaşatmak daha önemlidir. İnşallah bizler burasını çocuklarımızın da gayretleri ile yaşatacağız. İnsanlarımıza okuma alışkanlığını kazandırabilirsek, ülke verimliliğimiz de o oranda artacaktır. Bu tür yerler inşaallah örnek teşkil eder ve ülkemize yayılır" diye konuştu.

Akhisar Belediyesinin kültür ve sanatta büyük atılımlar yaptığına dikkat çeken Akhisar Kaymakamı Kamil Köten de, "Sayın belediye başkanımız inşaat mühendisi. Artık ekibi ile mühendisliğin de ötesinde, sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında Akhisar'a yakışır bir şekilde hizmetler veriyor. Kütüphanemize yaptığı katkıda bunların en önemlilerinden birisidir. Destekleri için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

(BG-ERG-

27.04.2012 20: 07: 24

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Hızlı Türkiye Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title