Haberler

Türkiye'nin Hollanda Galibiyeti Letonya Basınında

VİLNİUS/ 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye'nin Hollanda karşısındaki 3-0 galibiyeti Letonya basınında geniş yer buldu.

VİLNİUS/ 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye'nin Hollanda karşısındaki 3-0 galibiyeti Letonya basınında geniş yer buldu.

Letonya'nın en önemli haber portalı DELFİ, "Elemelere iki yenilgi ile başlayan Türkiye, kendini çabuk toparlayarak dördüncü sıraya kadar yükselmişti. Üç gün önce bizi yenemediler, ancak bu gece Hollanda'yı hüsrana boğdular" ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin Letonya'ya karşı iki maçında altın değerinde puanlar kaybettiğini vurguladı.

Sporta Centrs ise 6 Eylül maçlarında Türkiye'nin genelde hep kazandığına dikkat ederek, "Türkler hayati mücadeleden galip çıktılar. Hollanda işini epey zorlaştırdı. Türkiye play-off maçlarına çok yaklaştı" değerlendirmesini yaptı.

Apollo gazetesinin haberinde, güçlü Hollanda karşısında büyük üstünlük kuran Türkiye'nin misafirlerini Konya'dan eli boş gönderdiği belirtildi.

Letonya'nın bir diğer önemli gazetelerinden Diena, "Riga'da Çek Cumhuriyeti, Avrupa Şampiyonası vizesini aldı. Sahasında Hollanda'yı beklenmedik bir skorla mağlup eden Türkiye de Fransa yolunda fırsat yakaladı" yorumunda bulundu.

İsveç basını da galibiyete yer ayırdı

A Milli Takım'ın Hollanda karşı elde ettiği galibiyete İsveç basını da yer verdi.

İsveç'in en çok satan gazetesi Aftonbladet, "Türkiye Hollanda'yı ezdi" başlığıyla verdiği haberde, konuk ekibin 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılamayabileceğine dikkati çekti.

Expressen gazetesi, "Hollanda fiyaskosu" diye başlık atarken, Hollanda'nın İzlanda maçından sonra Türkiye karşısında hezimete uğradığını yazdı. Gruptan çıkış şansını çok zora soktuğunu belirten Expressen, Türkiye'nin Hollanda karşısında hayat bulduğunu, şansının da Hollanda'dan daha fazla olduğunu belirtti.

İsveç devlet televizyonu SVT ise "Hollanda, Konya'da kayıp" başlığı ile verdiği haberde, Hollanda'nın İzlanda karşısındaki başlayan düşüşünün devam ettiğini yazdı.

İsveç resmi haber ajansı TT de, Hollanda'nın yine kaybettiğini abonelerine geçerken, Konya'da 40 bin muhteşem taraftar karşısında Türkiye'nin net bir galibiyete imza attığını belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Hollanda Letonya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title