Haberler

Türkiye'nin Garaj Hikayesi: 16 Metrekareden 90 Ülkeye İhracata

Türkiye'nin garaj hikayesi: 16 metrekareden 90 ülkeye ihracataKAYSERİ - Amerika'nın teknoloji devlerinin garaj hikayelerinin bir benzeri de Türkiye'de ortaya çıktı.

Türkiye'nin garaj hikayesi: 16 metrekareden 90 ülkeye ihracata

KAYSERİ - Amerika'nın teknoloji devlerinin garaj hikayelerinin bir benzeri de Türkiye'de ortaya çıktı. 16 metrekarede bir bodrumda 4 üniversite arkadaşının kurduğu reseliva.com, 11 yılda dünyanın 90 ülkesine rezervasyon motoru ve kanal yönetimi hizmeti ihraç eder hale geldi. Bugüne kadar yatırımcı almayan firma, yüzde 100 yerli yazılım ihraç ediyor.

2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi mezunu 4 arkadaşın kişisel bilgisayarlarıyla, bir bodrum katında tuttukları 16 metrekarelik alanda yazılım üretmeye başlayan reseliva.com, şu anda Erciyes Teknopark'ta 90 ülke ve binin üzerinde otele rezervasyon motoru ve kanal yönetimi hizmeti veren bir firma haline geldi. Reseliva.com'un başarılı geçmişi, her ne kadar Amerika'nın teknoloji devlerinin garaj hikayelerini anımsatsa da, firma Amerika'dakilerden farklı olarak hiç yatırım almadan ve yüzde 100 yerli bir yazılımı ihraç ederek büyüme sağladı.

23 farklı dilde hizmet veriyor

Reseliva Kurucu Ortağı Kürşat Abalı, başarılarının altında yatan nedenleri şöyle sıraladı:

"Yazılımın hatasız çalışması, otellerin ihtiyaçlarını karşılaması, başarımızdaki en önemli etkenlerden biri. Yazılımı geliştirirken tamamen masa başında çalışmadık, otelcileri bu süreçlere dahil ettik. Her aşamasında onların görüşlerini aldık, ihtiyaçlarına göre tasarımlar yaptık. Bu yüzden Reseliva otelciler tarafından çok tercih edilen bir yazılım oldu. Pazarlamamız da kulaktan kulağa pazarlama yöntemiyle gelişti. Ayrıca yurt dışında çok tercih edilmemizin nedeni de programımızın 23 farklı dilde hizmet veriyor olması. Başvuru süreçlerinin tamamen online olması ve arada insan faktörünün olmaması da hızlı bir şekilde büyümemizi katkı sundu."

2017'de 1 buçuk milyon TL'nin üzerinde ihracat

2017 yılında 1 buçuk milyon TL'nin üzerinde ihracat rakamına ulaştıklarını belirten Abalı, bu yılki hedeflerinin, geçen yıla oranla yüzde 80'e yakın bir artış olduğunu kaydetti. Halihazırda, Yunanistan'da, Brezilya'da, Kenya başta olmak üzere bazı ülkelerde yerel ortaklarla çalıştıklarını belirten Abalı, bundan sonra daha hızlı büyüme kaydetmek için yurt dışında belli noktalarda ofis açmayı, Türkiye'de de bölge temsilciliği ağı kurmayı planladıklarını ifade etti.

Yüzde 100 yerli yazılım

Reseliva'nın yüzde 100 yerli bir yazılım olduğunun altını çizen Abalı, "Reseliva Türkiye'de kanal yönetiminde ve rezervasyon motorunda şu anda Pazar lideridir. Yurt dışında da daha fazla ülkeye satış yapan yüzde 100 yerli bir yazılımdır. Bizim otelcilerimiz ve bizler yurt dışındaki yazılımları kullanıyoruz. Reseliva buna son vermek istiyor. Hem Türkiye'deki otellerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem de akışı tersine çevirip teknoloji yurt dışına ihraç ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title