Haberler

Türkiye'nin, Etiyopya'daki Yatırımları

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Etiyopyadaki Türk yatırımları ile iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin artmasının temenni edildiğini söyledi.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Etiyopyadaki Türk yatırımları ile iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin artmasının temenni edildiğini söyledi.

Beraberindeki heyetle kuraklıktan etkilenen ailelere gıda yardımı dağıtmak için gittiği Etiyopya'nın Afar eyaletinde Vali Muhammed Evvel Mai ile bir araya gelen Ulusoy, Türkiye'nin Etiyopya'daki yatırımlarının 2,5 milyar dolara ulaştığını ve bu rakamın 10 milyar dolara çıkmasını umduklarını söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 420 milyon dolar olduğu ve bunun yaklaşık 1 milyar dolara yükseltilmesinin temenni edildiğini ifade eden Ulusoy, Afar bölgesine daha fazla yatırımcı çekmenin hedeflendiğini dile getirdi.

Sahabelerin ilk hicret yeri olması bakımından Etiyopyanın Türkler nezdindeki dini konumuna dikkati çeken Ulusoy, Türk hükümeti ve halkının kuraklıktan etkilenen ailelere yardım etmeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Afar Valisi Muhammed Evvel Mai ise Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçiliği'nin ve Türk iş adamlarının kuraklıktan etkilenenler için sarf ettiği "büyük çabalardan" övgüyle söz etti.

Yardımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Mai, "Dostlar, zor zamanlarda belli olur" dedi.

Afar'daki Türk yatırım projelerinin iş fırsatı oluşturma ve bölgenin kalkınması için önemli bir rol oynadığını vurgulayan Mai, kuraklığın böylesini 50 yıldan bu yana ilk kez gördüklerini ve kötü etkilerinin azaltılması için hükümetin büyük çabalar harcadığını söyledi.

Mai ayrıca, kuraklığın devam etmesi ihtimalinden kaynaklanan endişelerini de dile getirdi.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy başkanlığındaki Türk heyeti, Afar bölgesinde kuraklıktan etkilenen 3 bin aileye gıda yardımı dağıtmıştı.

Afar, Etiyopya'nın 2014 yılından bu yana yaşadığı kuraklık dalgasından en çok etkilenen bölgelerden biri durumunda. Ülkede kuraklık mağdurlarının sayısının 10,2 milyona ulaştığı belirtiliyor. Etiyopya hükümeti geçen aralık ayında 1,4 milyar dolar yardım sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fatih Ulusoy Addis Ababa Etiyopya Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title