Haberler

Türkiye'nin En Genç Milletvekili Tokat'tan

Türkiye'nin En Genç Kadın Milletvekili Olan 30 Yaşındaki Dilek Yüksel, Feminist Olmadığını Belirterek, "Kadın ile Erkeğin Yan Yana Olabilmesi Bizim Temel Gayemiz" Dedi.

Türkiye'nin en genç kadın milletvekili olan 30 yaşındaki Dilek Yüksel, feminist olmadığını belirterek, "Kadın ile erkeğin yan yana olabilmesi bizim temel gayemiz" dedi.

Samsun'da 25 yaşında siyasete AK Parti İl Teşkilatı'nda atılan Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Dilek Yüksel, Samsun ve Ankara belediyelerinde idarecilik görevlerinde bulundu. AK Parti Samsun İl Teşkilatı'nda İl Yönetim Kurulu üyesi iken eşinin işi dolayısıyla Ankara'ya taşınan 30 yaşındaki Yüksel, Ankara'da AK Parti'nin açmış olduğu siyaset akademisini bitirerek, İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Yaklaşık 5 yıldır AK Parti ailesinin içinde olan Yüksel, doğum yeri olan Tokat'ın Niksar

ilçesinden milletvekili adayı oldu. Tokat'ta 5. sıradan seçilerek Meclis'e giren Yüksel büyük mutluluk yaşarken, eşi Uğur Yüksel ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile birlikte kentte teşekkür ziyaretlerine başladı.

AK Parti ailesinin içinde olduğu için aday adaylığı sürecinin başladığını ve bu günlere geldiğinin altını çizen Yüksel, 5. sırada milletvekili seçilmesinin kendisi için çok fazla sürpriz olmadığını söyledi. Yüksel, "Halkın teveccühünü gördüğümüzde 5. sırada Meclis'e gireceğimi görmüştük. MHP barajı geçemese, Tokat'tan 6 milletvekili gidecekti. Onun için 5 milletvekilliğini garanti olarak görmüştük. Benim amacım bayanları en güzel şekilde temsil edebilmek. En genç milletvekili olduğum için bayanlarla

beraber gençlerinde sorumluğunu omuzlarımda hissediyorum. Genelde toplumda psikolojik olarak bunalımlar görüyorum. Aile hekimliği, aile psikologluğu şeklinde bir çalışma düşünüyorum" dedi.

Feminist olmadığını belirten Yüksel, "Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Benim için kadının önde ya da arkada olması değil, kadın ile erkeğin yan yana olabilmesi bizim temel gayemiz. Evimizde de hep öyle idi. Siyaset vakit alıyor. Bu konuda eşimin desteğini gördüm. Biz hep yan yana yürüdük bugüne kadar" diye konuştu.

Yüzme fobisi olan Yüksel, sudan korktuğunu, hobisinin ise müzik dinlemek olduğunu ifade ederek, kızıyla zaman geçirmekten çok mutlu olduğunu, fırsat buldukça sinemaya gitmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

En genç kadın milletvekilinin eşi 33 yaşındaki Uğur Yüksel ise, halka layık olmaya çalışacaklarını ifade ederek, "Bizim için çok fazla değişiklik olmayacak. Evin reisi benim o diye bir şey yok. Evde demokrasi hakim" şeklinde konuştu.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan da, kadınların siyasete girmesinde dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kadınların sesinin, heyecanının mutlaka Meclis'e taşınması, kadın duygusu ve taleplerinin Meclis'e yine kadınlar eliyle taşınmasını bizler ifade etmiştik. Bugün Dilek Hanın en genç milletvekili olarak Meclis'te ilimizi temsil edecek."

(Nİ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title