Haberler

Türkiye'nin En Çevreci Osb'si Manisa'da

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye'nin En Çevreci Organize Sanayi Bölgesi'ni (Osb)seçmek Üzere Ülke Genelinde Düzenlediği Yarışmada Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Mtso) Osb En Çevreci Sanayi Bölgesi Seçildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye'nin en çevreci Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB)seçmek üzere ülke genelinde düzenlediği yarışmada Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) OSB en çevreci sanayi bölgesi seçildi.

Dünya'nın yatırım yapılabilecek en uygun kentlerinden biri seçilen Manisa, sahip olduğu OSB ile büyük gurur yaşıyor. 30 bin kişiye istihdam sağlayan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) OSB, dev yatırımlara ev sahipliği yapmanın yanında, çevreye verdiği önemle de Türkiye'de sanayi bölgeleri arasında ilk sıraya yerleşti.

Çevrenin korunması, iyileştirilmesi, temizlenmesi, her türlü çevre kirliliğin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması için çalışan, çevreye ve kanunlara uyumlu faaliyet gösteren, atıksu arıtma tesislerini tamamlayarak faaliyete geçirmiş bertaraf tedbirlerini almış OSB'lerden en başarılı olanlarının tespiti amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı bir yarışma düzenledi. Türkiye'nin en çevreci OSB'sini seçmek üzere ülke genelini kapsayan yarışmada Manisa TSO OSB, BURSA TSO OSB ile birlikte en çevreci sanayi bölgesi seçildi.

Antalya Belek'te Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yapılan ödül töreninde, Manisa OSB Müdür Tamer Balatlı birincilik ödülünü Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun elinden aldı.

Manisa TSO'dan yapılan açıklamada, "Ggünümüzde önemi artarak devam eden çevre problemlerinin giderilmesi veya en aza indirilmesi, planlı şehirleşme, daha fazla yeşil alan oluşturulması, özellikle sanayinin yoğun olduğu bölgelerde oluşan atıkların yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması veya tabiata zarar vermeyecek hale getirilmesi sorumluluğu, kamu kurumlarının yanı sıra, sanayi tesislerimizin yer aldığı Organize Sanayi Bölgelerimize düşmektedir." denildi.

(ÖA) 07.06.2008 17:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title