Haberler

Türkiye'nin Çatısı Uçtu: 3 Ölü

Güncelleme:

Saatte 150 kilometre hıza ulaşan lodos, Marmara, Ege ve İç Anadolu başta olmak üzere tüm yurtta hayatı felç etti.

Saatte 150 kilometre hıza ulaşan lodos, İstanbul, Ankara, Ege ve İç Anadolu başta olmak üzere tüm yurtta hayatı felç etti. Fırtına nedeniyle 3 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.

Türkiye'yi etkisi altına alan kuvvetli lodos Ankara Elmadağ-Radar'da 150, Datça'da 137, Amasra'da 125, Foça'da 108, Bodrum'da 87 ve Ankara'da 60 kilometre hıza ulaştı. İstanbul'da fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreye varması üzerine Boğaziçi Köprüsü tarihinde ilk kez 20 dakika trafiğe kapatıldı. Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin verilerine göre kentte 350 çatı uçtu, 118 ağaç devrildi.

İstanbul'da fırtınanın ağır bilançosu şöyle:

Nişantaşı Teşvikiye Caddesi'ndebir inşaat iskelesi, Harbiye Polis Merkezi'nin üzerine yıkıldı. Çöken iskelenin altında kalan taksideki Tamer Çetin yaralandı.

Gültepe'deannesi ile birlikte yolda yürürken başına yerinden kopan bir reklam kabelası düşen 19 yaşındaki Marmara Üniversitesi Pazarlama ve Reklamcılık bölümü öğrencisi Figen Ay hastaneye kaldırıldı.

Ümraniye'dehalı sahada top oynarken lodosun etkisiyle üzerlerine demir çardak düşen 14 yaşındaki Alaaddin Bayram ve Ramazan Sarıdağ yaralandı.

Çekmeköy Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun çatısı uçtu. 23 Nisan provası yapan iki öğrenci ve bir öğretmen yaralandı.

Yeşilköy'deAybars Ak İlköğretim Okulu'nun giriş kapısı üzerindeki balkon çöktü. Bir öğretmen, bir öğrenci yaralandı.

Menekşe Sahili açıklarındasürüklenen bir balıkçı teknesini sahil güvenlik kurtardı. Taksim İlkyardım Hastanesi'nin çatısı, park halindeki bir otomobilin üzerine uçtu.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinin çatısı uçtu.

Sultanbeyli'deçatı uçarak minibüsün üzerine düştü. 5 kişi yaralandı. Yolcu Nurcan Baş, vücuduna saplanan tahta parçasıyla hastaneye kaldırıldı.

Üsküdar Kısıklı'damidibüsün üstüne ağaç yıkıldı. Kavacık'ta ve Haliç Köprüsü'nde birer TIR devrildi.

ŞİŞLİ'DE ÇATININ UÇMA ANI AMATÖR KAMERADA

İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Şişli'de bir apartmanın çatısı uçtu. Fırtınanın yarattığı etkiyi görüntüleyen bir kişi karşı binadaki çatının uçma anını da cep telefonu kamerasıyla böyle görüntüledi. Olay Elmadağ, Üftade Sokak'ta meydana gelirken, çatı blok halinde kalkarak park halindeki iki aracın üzerine düştü. Yaralı ve can kaybının yaşanmadığı olayda araçlarda madi hasar meydana geldi.

Cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntülerde çatının uçması sırasında, görüntüleri çeken kişilerin yaşadığı panik seslerine yansıyor. Çatı uçarken evde bulunan bir kadının dua etmesi duyuluyor.

Türkiye genelinde 6 kişinin öldüğü 100'e yakın kişinin yaralandığı fırtına bir çok şehirde yaşamı felç etti:

Kırıkkale:Ahıllı beldesinin Arpalık Çukuru köyünde başına kiremit düşen Nazife Gümüş (51) öldü.

Denizli:Çal ilçesi Kaplanlar köyünde motosikletin hakimiyetini kaybeden İsmail Karagönlü (28) şarampole yuvarlanarak öldü.

Bolu:Göynük ilçesine bağlı İbrahimözü köyünde onarım yapan Ali Lafçı (62) ve Mehmet Dilmen (50) fırtınada uçan çatıyla birlikte uçtu. Ali Lafçı ölürken, Dilmen ağır yaralandı. Kıbrısçık'da da rüzgâr nedeniyle büyüyen yangında beş ev, yedi samanlık kullanılamaz hale geldi.

Eskişehir:Deliklitaş Mahallesi'ndeki Yediler Parkı'nda devrilen ağacın altında kalan üniversiteli ağır yaralandı. Binalardan düşen parçalardan 4 kişi yaralandı.

Muğla:Datça'da saatteki hızı 137 kilometreyi bulan fırtına dev dalgalar oluşturdu. Marmaris'te dalgaların boyu 5 metreyi buldu. Fethiye'de Kadıköy, Kumluova ve Karadere'de onlarca sera yıkıldı.

İzmir:Hızı saatte 120 kilometreyi bulan fırtına ağaçları devirdi. Vapur seferleri iptal edildi. Tire'de bazı ev ve işyerlerinin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi, kopan elektrik teline temas eden iki koyun telef oldu.

Bursa:Toz bulutu hayatı felç etti. Gemlik'te teknesi alabora olan Mahmut Coşkun (60) kurtarıldı. Mustafakemalpaşa'da kopan elektrik hattının üzerine düştüğü ahırdaki 6 dana telef oldu. Orhangazi'de de bir cami hasar görürken ilçede elektrik kesintileri meydana geldi.

Yalova:Özden Mahallesi'ndeki bir villanın uçan çatısı, yanındaki Sabri Aytaç Süs Bitkileri Meslek Lisesi'nin kantinine çarptı. Öğrenci Veysi Soğuk yaralandı.

Manisa:Turgutlu'da ağaçlar söküldü. Bayramyeri'ndeki 60 yıllık dev çınar bir aracın üstüne devrildi.

Isparta:Eğirdir Gölü'nde dev dalgalar oluştu.

Uşak:75 kilometreye ulaşan fırtına, çatıları ve işyerlerinin tabelalarını uçurdu. İki kişi başlarına düşen kiremitlerden yaralandı. 9 kişi sobadan zehirlendi.

Aydın:Söke'de ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi. Kuşadası Körfezi çamurla doldu.

Afyonkarahisar:Bozüyük'te bazı evlerin çatısı uçtu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin çatısının bir bölümü uçtu.

Zonguldak:Saatteki hızı 81 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, evlerin çatıları uçtu, bazı araçlar hasar gördü.

Bartın:Ağaçlar yerlerinden söküldü

Kastamonu:Fırtına nedeniyle çıkan yangında bir ev, altı samanlık kullanılamaz hale geldi. Öte yandan fırtına bir çok ilçedeki çok sayıdaki serayı yıktı. Sadece Yalova'da 5 milyon TL'lik zarar meydana geldiği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Elmadağ Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title