Haberler

'' Türkiye'nin Bilim Oscarları''nın Sahipleri Belli Oldu

Bilimsel alanda Türkiye'nin en prestijli ödülü olarak nitelendirilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 2006 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Bilimsel alanda Türkiye'nin en prestijli ödülü olarak nitelendirilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 2006 Yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödüllerinin sahipleri belli oldu.

TÜBİTAK, Türkiye'nin ''bilim Oscarları'' olarak nitelenen Türkiye Cumhuriyeti uyruklu bilim insanlarının bilimsel ve teknolojik alanlardaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün niteliklerini onayarak kamuoyuna duyurmak ve bir teşvik unsuru olmak amacıyla oluşturduğu, Bilim, Hizmet, Teşvik ve TÜBİTAK- TWAS (Üçüncü Dünya Bilimler Akademisi) Teşvik Ödüllerinin sahiplerini açıkladı.

Geleneksel olarak her yıl verilen ödüllere layık görülen bilim insanlarına altın plaket ve ödül beratının yanı sıra para ödülleri Aralık ayında düzenlenecek törenle verilecek.

Bilimsel araştırmalarıyla, bilime evrensel düzeyde önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına verilen Bilim Ödülü'ne 2006 yılında Temel Bilimler alanında Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ekmel Özbay, Fizik ve Optik alanında, meta malzemeler ve fotonik kristaller konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle,

Avusturya'nın Johannes Kepler Üniversitesi'nden Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, fullerenler üzerine konjuge polimerlerden fotoetkili elektron transferinin temel fotofiziksel olayını geliştiren ve bu etkinin kullanımıyla plastik fotovoltaik güneş pillerinin gelişme alanında liderlik eden uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle,

Mühendislik Bilimleri alanında Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ergin Atalar, biyomedikal mühendisliği alanında manyetik rezonans görüntülemesi konusunda önemli bilimsel ve teknolojik yenilikler getiren uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle,

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesinden Prof. Dr. Adil Denizli, değişik yığın ve yüzey özelliklerine sahip polimerlerin üretimi, yüzey modifikasyonu, karakterizasyonu ve bu polimerlerin biyotıp, biyoteknoloji ve çevre uygulamalarında kullanım potansiyellerinin belirlenmesi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle,

Sağlık Bilimleri alanında ise İsrail'in Hebrew Üniversitesi Hadassah Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Erol Çerasi, pankreas adacık beta-hücresinin hormonu insulinin bireşiminin ve salgılanmasının mekanizmaları ve bu mekanizmalardaki bozuklukların tip 2 diyabetin gelişmesine katkıları konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle layık görüldü.

Ödüle layık görülen bilim insanlarına 25 bin YTL para ödülü yanında aynı miktarda araştırma desteği de verilmesine karar verildi.

Bilim insanı yetiştirilmesinde değerli katkıları bulunan, mensup olduğu bilim dalının kurumsallaşması için çalışmalar yapan, bilimsel kurum ve kuruluşlar kuran veya kurulmasında önemli katkılarda bulunan ve bu çalışmalarıyla ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesine önemli ve belirgin katkılarda bulunmuş bilim insanlarına verilen Hizmet Ödülü'ne, merhum Ord. Prof. Dr. Muhiddin Erel, Ege Üniversitesi ve özellikle Ege Üniversitesi Tıp ve Fen Fakülteleri ile Türkiye'de ilk defa üniversite bünyesi içinde Hemşirelik Yüksekokulu ve Sağlık Koleji'nin kurulmasındaki hizmetleri dolayısıyla layık görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title