Haberler

"Türkiye'nin Askeri Uydu Alım Projesi, Akıllıca"

ABD'de Uzay Çalışmaları Konusunda Uzmanlaşan Space Review Adlı İnternet Yayın Kuruluşu, Türkiye'nin Üzerinde Çalıştığı Askeri Uydu Satın Alma Projesini, "Akıllıca Bir Plan" Olarak Nitelendirdi.

ABD'de uzay çalışmaları konusunda uzmanlaşan Space Review adlı internet yayın kuruluşu, Türkiye'nin üzerinde çalıştığı askeri uydu satın alma projesini, "akıllıca bir plan" olarak nitelendirdi.

Space Review, Türkiye'nin, elektrooptik askeri keşif uydusu için yaklaşık 200 milyon dolar harcamayı planladığını ve uydunun, 2011 yılına kadar dünyanın çevresinde yörüngeye oturtularak kullanıma girmesinin hedeflendiğini yazdı.

Türkiye'nin jeopolitik olarak zor bir bölgede bulunduğunu hatırlatan yayın kuruluşu, ülkenin çevresinde "kızgın, şiddete yatkın ve iyi silahlı gruplar ve devletler olduğu" yorumunu yaparak, "Bu stratejik koşullarda Türkiye'nin bağımsız bir uydu gözlem imkan ve kabiliyeti edinme kararı, akıllıca bir plan" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title