Haberler

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" Araştırması

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya, 10 firma ile yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya, 10 firma ile yer aldı. Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, listede yer alan firma ve çalışanlarını tebrik etti.

Kütükcü, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl da İSO 500 Listesinde 10 firma ile yer alan Konya'nın listedeki yerini koruduğunu söyledi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan listede yer alan Konyalı iş adamların Türkiye'ye katkı verdiğini ifade eden Kütükçü, "Konya Şeker 37, Eti Alüminyum 236, TÜMOSAN 254, Pakpen 272, Ova Un 377, Konya Çimento 408, Akova Süt 422, Aydınlar Yedek Parça 447 ve Helvacızade 469'uncu sırada yer almıştır. 2014 yılında ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları listesinde yer alan Hekimoğlu Un, bu yıl ilk 500 sanayi kuruluşu arasına yükselerek 490'ıncı sırada yerini almıştır. Üreterek, ihracat yaparak, şehrimize ve ülkemize katkı sağlayan firmalarımızın yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyorum." diye konuştu.

Türkiye 2016'da net satışları yüzde 7 artırdı

KOS Başkanı Kütükçü, faaliyet karlılığı arttığını ancak, finansman giderlerinin karlılık oranını aşağı çektiğini belirterek, "İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması"nın sonuçları hakkında da bilgi verdi.

Türkiye'nin bu yıl 500 Büyük Sanayi Kuruluşunun üretimden net satışları yüzde 7 artarak 450,5 milyar lira olduğunu belirten Kütükçü, şunları kaydetti:

"Ayrıca İlk 500'ün faaliyet karının net satışlara oranı yüzde 8.7'ye çıkarken, net faaliyet karlılığı da önceki yıla göre yüzde 44.9 arttı. İşletmelerimizin satışlarının ve faaliyet karlılığının artması, ekonomimizin sürdürülebilir büyümesi için son derece sevindirici. Ancak finansman giderlerindeki yüzde 75'lik artış, sanayicilerimizin elde ettiği karın 63,4'ünü finansman gideri olarak kaybettirmiştir. Öte yandan ilk 500'ün ihracat tarafında da ülke genelinden daha fazla kayıp olduğu görülmektedir. Geçtiğimiz yıl ülkemizin toplam ihracatı yüzde 8.7 düşerken, İlk 500'deki firmalarımızın ihracatında yüzde 12.9'luk kayıp görülmektedir."

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Sanayi Odası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title