Haberler

Türkiye'nin 2. Çeyrek Büyüme Rakamları

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'nin ekonomideki büyüme performansının olumlu yönde devam etmesi için ihracatın başarılı seviyelerde seyretmesi ve iş dünyasının gayretli çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini bildirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiye'nin ekonomideki büyüme performansının olumlu yönde devam etmesi için ihracatın başarılı seviyelerde seyretmesi ve iş dünyasının gayretli çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini bildirdi.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüme kaydettiğini anımsattı.

Global ekonomide yaşanan son gelişmeler, ekonomik durgunluk, ülkenin sınır komşularındaki karışıklık ve içeride yaşanan terör olaylarına karşın ekonomide yaşanan büyümenin önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Kösemusul, bu sonucun iş dünyasının gayretini artıracağına inandığını kaydetti.

Kösemusul, "Büyümeye yönelik endişelerin sıklıkla dile getirildiği bir ortamda, iç pazarın canlılığını koruması ve kamunun tüketim harcamalarıyla Türkiye ekonomisi, son 5 çeyreğin en iyi büyüme rakamına ulaşmıştır. Bu da oluşan risklere karşı ekonomimizin büyüme performansının ne kadar değerli olduğunu göstermektedir" şeklinde konuştu.

Ekonomide güven ve istikrarın önemine dikkati çeken Kösemusul, "Büyüme performansının olumlu yönde devam etmesi için ihracatımızın başarılı seviyelerde seyretmesi ve iş dünyamızın gayretli çalışmalarını sürdürmesi önemlidir. Güven duymayan, ticaret yapamaz. Ekonomide güven ve istikrar olursa başarıdan söz edebiliriz. Büyümenin artarak sürmesi, bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Kösemusul Sakarya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title