Haberler

Türkiye Ne İran Oldu, Ne Cezayir Oldu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin model alacağı bir ülke olmadığını belirterek, ''(Mahalle baskısı) dediler, (rejim elden gidiyor) dediler, (Türkiye, İran, Cezayir olacak) dediler. Türkiye ne İran oldu, ne Cezayir oldu. Türkiye, Türkiye'dir. Bizim model alacağımız bir ülke yok. Türkiye olsa olsa ancak model olur'' dedi.

Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, 3 Kasımda, 22 Temmuzda halkın kendilerinden desteğini esirgemediğini ve kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi.

Isparta'ya gelmeden önce İstanbul'da açılışlar yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Anadolu yakasında, Avrupa yakasını birbirine bağlayan bir metrobüs hattının açılışını yaptığını ve üç saatte gidilebilen yerin 63 dakikaya indiğini söyledi. Bu sistemin adeta bir metro hattı gibi çalıştığını ifade eden Erdoğan, bu projenin örnek olduğuna değindi. Erdoğan, şunları söyledi:

''Ama bizden öncekilerin hiçbiri bunu yapamadı. Ne CHP'si, ne MHP'si yaptı. Niçin? Çünkü bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Dikkat edin, biz seçim sandığını görünce meydanlara çıkan siyasetçilerden değiliz. Milletimizi, şehirlerimizi, işte bu Isparta'yı seçimden seçime hatırlayan siyasetçilerden değiliz. 6,5 yıl boyunca her bir şehrimize defalarca gittik. Her bir şehrimizin çehresini değiştirecek açılışlar yaptık. Şimdi sizlere soruyorum, Allah aşkına, Sayın Baykal buraya kaç kere geldi, gördünüz mü? Peki Sayın Bahçeli buraya kaç kere geldi, hiç gördünüz mü? Buralara kaç kere geldiler bir sorun, bir araştırın. Hangi eserleri, hangi hizmetleri getirdiler, ürettiler sorun. Isparta için hangi planları, projeleri var, bir sorun.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime 25 gün kaldığını ve bugün 24. mitingini yaptığını vurgulayarak, her mitingle toplu açılış törenleri de gerçekleştirdiğini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın beşinci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ikinci mitingini gerçekleştirdiğini ve bugün üçüncü mitingini yapacağını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bize üslup dersi vermeye kalkan Sayın Baykal'ın partisinin üslubunu önceki gün İstanbul'da bir kez daha gördük. Çarşaflı bir hanımefendiye karşı tavırlarını, üsluplarını, yaklaşım tarzlarını, davranış biçimlerini gördük. 'Çarşaf açılımı' derken neyi kastettiklerini gördük. Demokrasi derken neyi kastettiğini gördük. Kadın hakları derken, kadına yönelik şiddet derken neyi kastettiklerini gördük. Bir hanımefendiye nasıl tekme tokat vurduklarını gördük. Hanımefendiye 'AK Partili provokatör' dediler. Ne oldu CHP'nin aday adayı çıktı. Velev ki AK Partili olsun ne değişir? AK Partili olunca bir hanım, ona şiddet meşru mu? AK Partililere karşı her yol mübah mı ama bakın AK Parti onların yaptığını yapmadı, yapmıyor, yapmayacak. Çünkü biz insanların tümünü, ama tümünü, yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışla seviyoruz. Çünkü insan, yaradılmışların en şereflisidir, ona el kalkmaz, hele hele kadına asla... Bu bizim medeniyetimizde, kültürümüzde, inancımızda yoktur. AK Parti bu noktada çok çile çekti, bu hataya düşmedi, düşmeyecek. Münferit birkaç olayı alıp AK Parti'nin tamamına mal etmeye kalkıştılar. Küçük bir belediyenin uygulamasını alıp, bütün AK Partiye mal ettiler. Bir köyde, bir ilçede yaşanan münferit bir olayı, bir okulda, bir belediyede yaşanan marjinal bir olayı aldılar, bütün Türkiye'ye mal ettiler. CHP'li vekiller gazetecileri arkalarına aldılar, var ya yandaş medyası, yandaş medyasıyla beraber Ankara'daki elektrik trafolarını mescit diye ihbar ettiler. AK Parti ile ilgili iftiralarda bulundular, aslı astarı olmayan onlarca kupürü delil diye gösterdiler, 'Mahalle baskısı' dediler, 'Rejim elden gidiyor' dediler, 'Türkiye, İran, Cezayir olacak' dediler. Türkiye ne İran oldu, ne Cezayir oldu. Türkiye, Türkiye'dir. Bizim model alacağımız bir ülke yok. Türkiye olsa olsa ancak model olur.''

Erdoğan, Türkiye'nin Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Orta Doğu'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada bölgesel bir güç durumunda olduğunu belirterek, ''Bu iddialarda bulunanlar Türkiye'yi, Türk insanını tanımıyorlar. Bu iddialarda bulunanlar AK Parti'nin siyaset felsefesini, tasavvurunu doğru algılayamıyorlar'' dedi.

Partisi için bazı kesimlerin ''Gizli gündemi var'' dediğini belirten Erdoğan, AK Parti'nin tek gündeminin, milletin gündemi, ülkeyi kalkındırmak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmaya çalışmak olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin Mersin'deki mitinginde, neden çok miting yapamadıklarına ilişkin açıklamasında, ''Bizim emrimizde devletin uçakları, devletin helikopterleri yok'' dediğine değinen Erdoğan, "Sayın Bahçeli, bundan 6,5 yıl önce sen iktidarda değil miydin? Bu millet sana 5 yıllığına iktidar görevi vermedi mi? Peki 3,5 yıl sonra niye bırakıp kaçtın. Niye kaçtın?" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title