Haberler

"Türkiye Model Ülke Oldu"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye'nin yükselen bir değer olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Türkiye artık Ortadoğu için, İslam dünyası için değil dünya için model ülkelerden birisi haline geldi. Bize güvenenleri mahcup etmedik" dedi.

Erdem, partisinin Kırıkkale İl Teşkilatı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 10 yılı geride bıraktıklarını belirterek, parti olarak kısa vadeli işler yapmadıklarını, hatta 2023'ü değil, 2071'in de projelerini konuşur hale geldiklerini kaydetti.

AK Parti'nin bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

"Bir çok partiler vardı bunlardan 3 tanesi de iktidardaydı bu milletin onlara alın ülkeyi yönetin dediler, 5 yılı kullanamadılar, 4 yıla varmadan pes ettiler, çünkü ülkeyi berbat ettiler. O kadar berbat ettiler ki bizim bile millet selamımızı almıyordu. Böyle bir noktada AK Parti Türkiye'ye bir güneş gibi doğdu. AK Parti bir ihtiyaçtan doğdu. AK Parti bir taleple doğdu. AK Parti'yi millet kurdu. Parti kurulmadan önce Genel Başkanımızla birlikte Türkiye'nin dört bir yanını dolaşıyorduk. Gittiğimiz yerlerde 'partiyi ne zaman kuracaksınız- Tabelaları ne zaman asacağız, bizi bu eski köhne zihniyetlerden ne zaman kurtaracaksınız' diyorlardı. AK Parti bir ihtiyaçtan doğdu. Gerçekten diğer partiler, parti olmuş olsalardı, iktidar olduklarında muktedir olmuş olsalardı, güzel şeyler yapmış olsalardı AK Parti doğmazdı. AK Parti ihtiyaçtan doğdu."

Erdem, AK Parti'nin 2002'de bir önceki seçimlerden yüzde 21 civarında oy alan ve bir zamanlar milletin efsane ilan ettiği dağı, taşı 'Karaoğlan'larla donattığı partiyi yüzde 21'lerden, yüzde 2-2,5'lara çektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bir ANAVATAN partisi vardı, onu da hepten yok etti. Öbür taraftan bir diğeri de Milliyetçi Hareket Partisi'ydi. Vaatlerle geldiler, milliyetçiliği kimseye vermiyorlar ama onların iktidarında Türkiye'de Türk parası geçmiyordu. Bu nasıl milliyetçilik. Pasaportumuz yurt dışında itibar görmezdi. Türkiye'den yurtdışına gidenler, Türkiye'nin pasaportunun nasıl değersizleştirildiğini görürlerdi. Ancak şimdi paramız da pasaportumuz da değerli. Dışarıda artık sözü dinlenen, uluslararası problemlerde sözü dinlenen bir Türkiye var. Bugün dünya bir kriz yaşıyor, çeşitli sahalarda sıkıntı yaşıyor ama model olarak Türkiye'yi görüyor. Artık Türkiye bir marka ve model. Türkiye artık Ortadoğu için, İslam dünyası için değil dünya için model ülkelerden birisi haline geldi. Bize güvenenleri mahcup etmedik."

Etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Erdem Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title