Haberler

Türkiye, Lübnan'da Unıfıl Güçlerine Yapılan Saldırıyı Kınadı

Türkiye, Lübnan'da Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücü'ne (Unıfıl) Yönelik Terör Saldırılarını Kınayarak, Unıfıl'in Bölgesindeki Diğer Katılımcı Ülkelerle Birlikte Lübnan'daki Barış Çabalarına Katkıda Bulunma Kararlılığını Sürdüreceğini Bildirdi.

Türkiye, Lübnan'da Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik terör saldırılarını kınayarak, UNIFIL'in bölgesindeki diğer katılımcı ülkelerle birlikte Lübnan'daki barış çabalarına katkıda bulunma kararlılığını sürdüreceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı uyarınca Lübnan'ın güneyinde konuşlandırılan genişletilmiş UNIFIL'e ait bir zırhlı araca karşı dün gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucunda 3 İspanyol, 3 Kolombiyalı askerin hayatını kaybetmesi, ayrıca 3 İspanyol askerin yaralanması ve sonrasında gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. "Bölgenin istikrarını bozma ve barış çabalarını sekteye uğratma gayretlerinin bir parçası olan terör saldırılarının bu kere, Lübnan'da barış ve

istikrarın muhafazası için bulunan UNIFIL'i hedef alması uluslararası toplumun öfke ve tepkisine yol açmıştır" denilen açıklamada, saldırıyı şiddetle kınayarak ölenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilendi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin UNIFIL bölgesindeki diğer katılımcı ülkelerle birlikte, Lübnan'daki uluslararası barış çabalarına katkıda bulunmayı kararlılıkla sürdüreceği bildirildi.

(SC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title