Haberler

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven."Adıyaman Su Sporları Konusunda Büyük Bir...

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Adıyaman'ın su sporları konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Adıyaman'ın su sporları konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İşseven, Adıyaman'da "Gazihan Dede Spor Adası" projesi kapsamında yapılacak olan Kürek Spor Tesisleri için yerinde incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gelen İşseven, beraberinde Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ile projenin gerçekleştirileceği alanda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Vali Yardımcısı Yakup Güney tarafından kabul edilen İşseven, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın özellikle su sporları konusunda konumunun çok iyi olduğunu, Atatürk Baraj Gölü'nün Adıyaman için büyük bir şans olduğunu ve bu şansı kullanmak için harekete geçtiklerini söyledi.

Adıyaman'da su sporları startının verildiğini ifade eden İlhami İşseven, şöyle konuştu:

"Türkiye Kürek Federasyonu olarak Adıyaman'da hayata geçecek olan projenin yapılacağı yerlerde incelemelerde bulunduk. Baraj gölü, kürek sporlarının yapılması için çok uygun. Adıyaman Üniversitesi Rektörü ile görüşmelerimizde öğrencilerin su sporlarına ilgisinin artırılması için bir kürek takımının kurulacağını öğrendim.

Bugüne kadar çok fazla değerlendirilemeyen baraj gölünde bundan sonra özellikle gençlerin su sporlarını yapabilecekleri tesisler tamamlandığında sadece Adıyaman için değil, Türkiye genelinde düzenlenecek olan kürek yarışlarının yanı sıra uluslararası organizasyonların da yapılabileceğini unutmamak lazım. Adıyaman, artık tam yol ileri kürek sporları için önemli bir merkez olma yolunda startını vermiştir."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise proje kapsamında yapmayı planladıkları çalışmayı yerinde incelemek için daveti kırmayıp Adıyaman'a gelen İşseven'e teşekkür etti.

Bağcı, şöyle devam etti:

"Proje ortaklarımızdan Adıyaman Üniversitesi'ni ve Vali yardımcılarını ziyaret ederek, yapılacak çalışmalar hakkında bir yol haritası belirledik. Türkiye'de bir ilk olan yüzen havuzlar ve dinlenme tesislerinin bulunduğu Gazihan Dede mevkisindeki spor adasında neler yapabileceğimizi ve Adıyaman'da kürek sporunu yaygınlaştırılmasının yanında, Adıyamanlılar'ın su kültürü ile tanışmasını sağlayacak bir çalışma yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu görüşmelerimiz ve çalışmalarımız hayata geçecek."

Daha sonra Seyit Ahmet Bağcı, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven'e Nemrut heykellerinden oluşan bir hediye verdi.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İlhami İşseven Seyit Ahmet Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title