Haberler

Türkiye Kros Şampiyonası

Türkiye Kros Şampiyonası Bölge Birinciliği Erzurum'da Karlı Zeminde Yapıldı. Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden 17 İlden Sporcunun Katılımıyla Yapılan Yarışmalarda Sporcular Zor Şartlar ve Rakipleriyle Mücadele Etti.

Türkiye Kros Şampiyonası bölge birinciliği Erzurum'da karlı zeminde yapıldı. Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden 17 ilden sporcunun katılımıyla yapılan yarışmalarda sporcular zor şartlar ve rakipleriyle mücadele etti.

Türkiye Kros Şampiyonası Erzurum Cemal Gürsel pistinde sabah saatlerinde yapıldı. Kros yarışları, 1200 metre küçük kızlar, 1500 metre küçük erkekler, 2000 metre yıldız kızlar, 3000 metre yıldız erkekler ve 5000 metre genç erkekler kategorilerinde gerçekleştirildi.

Erzurum'da etkili olan soğuk ve karlı zeminde yapılan yarışmalarda sporcular hayli zorlandı. Start işaretiyle toplu çıkış yapan sporcular, karlı zemin ve birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Bazı sporcular, start anında yere düşerken, bazıları yarışı güçlükle tamamladı. Bazı sporcuların ambulansla bitiş çizgisine getirildiği yarışmalar, kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Özellikle 2000 metre Yıldız kızlar ve 5000 metre Genç erkekler kategorilerinde yarışan sporcuların, bitiş çizgisine geldiklerinde vücut direncini kaybederek yere düşmeleri de gözlerden kaçmadı.

Yarışların zor geçtiğini belirten Karadeniz bölgesi sporcularından İzzet Sivri, doğunun iklimine alışamadıklarını söyledi.

Türkiye Kros Şampiyonası Bölge Birinciliğinde alınan sonuçlar ve takımlar ise şöyle: "1200 metre Küçük kızlar ferdi sıralamada,1. Kübra Karcı-M.N. Çetinkaya İ.Ö.O, 2. Pelin Kaplan-Mardin Nusaybin Gazi Y.İ.B.O, 3. Mazallah Kaplan-Mardin Nusaybin Gazi Y.İ.B.O, Takım olarak ise, 11 puanla Mardin Nusaybin Gazi Y.İ.B.O 1. oldu.Van Erciş 75.Yıl İ.Ö.O 22 puanla 2.olurken, Bingöl İMKB Arakonak İ.Ö.O 33 puanla 3. sırada kaldı. 1500 metre Küçük erkekler kategorisinde ferdi sıralamada, 1.İsa Arslan-Mardin Nusaybin Gazi İ.Ö.O olurken, 2. Sedat Arslan-Mardin Nusaybin Gazi İ.Ö.O oldu. Serkan Çetin-Van Erciş Yahya Kemal Beyatlı İ.Ö.O 3. sırayı aldı. Bu kategoride takım sıralaması, 7 puanla 1.Mardin Nusaybin Gazi Y.İ.B.O, 2. 30 puanla Iğdır İMKB Mehmetçik İ.Ö.O, 3. 52 puanla Van Erciş Yahya Kemal Beyatlı İ.Ö.O şeklinde gerçekleşti. 2000 metre Yıldız kızlarda, 1.liği Serpil Değer-Kars Aydın Tanrıverdi İ.Ö.O elde etti. 2. Tansu Bakırhan-Kars Aydın Tanrıverdi İ.Ö.O, 3. ise Çiçek Arslan-Van Erciş Alparslan Türkeş İ.Ö.O oldu.

Bu kategoride takm sıralaması ise 1. 29 puanla Kars Aydın Tanrıverdi İ.Ö.O, 2. 48 puanla Van Erciş Cumhuriyet İ.Ö.O, 3. ise 77 puanla Mardin Nusaybin Gazi Y.İ.B.O İ.Ö.O oldu. 3000 metre Yıldız Erkekler Kategorisinde ferdi sıralamada, 1. Lokman Bilgin-Mardin Nusaybin Gazi Y.İ.B.O olurken 2. M.Ali Yasak-Kars Aydın Tanrıverdi İ.Ö.O sporcusu oldu. 3. ise yine aynı zokuldan İsmail Bağ olaraka açıklandı. Takım sıralamasında, Kars Aydın Tanrıverdi İ.Ö.O 16 puanla 1.'liği kazanırken, Mardin Nusaybin Gazi Y.İ.B.O 29 puanla 2. ve Bayburt Akşak Gaziosman İ.Ö.O ise 78 puanla 3. oldu. 5000 metre Genç erkeklerde ise 1.Emrah Yasak-Kars Cumhuriyet Lisesi, 2. Veysel Yıldırım-Ankara Gazi Lisesi, 3. ise Fırat Uçak-Muş Alparslan Lisesi oldu. Takım halinde, Muş Alparslan Lisesi 28 puanla 1. Kars Cumhuriyet Lisesi 29 puanla 2. Bingöl İMKB Lisesi de 70 puanla 3. oldu.

Türkiye'nin beş bölgesinde yapılan Türkiye Kros Şampiyonası yarışlarında, bölgesinde ilk ikiye giren takımlar Kütahya'da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

(ERA-ST-EE-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title