Haberler

Türkiye Körfez Gayrimenkul Yatırımcılarının Gözdesi

Güncelleme:

Asya ve Avrupa arasında eşsiz konumu ile öne çıkan Türkiye,S.Arabistan, Kuveyt, B.A.Emirlikleri gibi Körfez ülkerinden emlak yatırımcılarının ilgisini üzerinde topluyor.

Geçen yıl yabancıların ülkede gayrımenkul edinmesini kolaylaştıran bir yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, bu yıl da Türkiye yabancı gayrımenkul sahiplerine bir yıl süreli oturma izni vermeye başladı. Geçtiğimiz 8 ayda Körfez ülkelerinden emlak yatırımcılara yaklaşık 2 bin taşınmaz satılırken, sektör uzmanları Türkiye'nin bu alandaki cazibesinin giderek artacağı yönünde hemfikir.

Türkiye emlak piyasası, büyük bir genç nüfusa sahip olan ülkedeki iç talebin yüksekliği nedeniyle zaten oldukça canlı, Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyeli ile Brezilya, Çin, Hindistan, Rusya, Meksika, Endonezya ve Güney Kore ile birlikte 2050 yılında dünya ekonomisinin yüzde 46'sını oluşturacak 8 ülke arasında sayılmaktadır.Türkiye'de gayrımenkul sektörünün hızlı büyümesini önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğini söyleyerek, ülkedeki gayrımenkul değerlerinin dünya ortalamasının üzerinde artacağının altını çizdi.

2011 yılında yüzde 8.5'lik büyüme oranıyla dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi olan Türkiye, OECD tahminlerine göre 2011-2017 yılları arasında ortalama yüzde 5.7'lik büyüme ile organizasyonun en hızlı büyüyen üyesi olacak. Yine 2011 yılında yaklaşık 11 bin dolar olarak ölçülen kişi başına düşen milli gelir yaklaşık tahminlere göre 2016 yılında 14,500 dolara yükselecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Kuveyt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title