Haberler

'Türkiye-Kore Kardeşliğini Pekiştireceğiz"

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Young- Cheol CHA, "Şu anda Türkiye ile Kore ilişkileri, kardeşliğimizi tanımlayamayacak kadar düşük seviyede ve yetersiz. Dolayısıyla, Türkiye-Kore kardeşliğini daha gerçek bir kardeşliğe dönüştürmek için zorundayız.

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Young- Cheol CHA, "Şu anda Türkiye ile Kore ilişkileri, kardeşliğimizi tanımlayamayacak kadar düşük seviyede ve yetersiz. Dolayısıyla, Türkiye-Kore kardeşliğini daha gerçek bir kardeşliğe dönüştürmek için zorundayız. Türkiye'nin 10 ilini kapsayan Anadolu Odise" isimli etkinlik, bu kardeşliğimizi pekiştirecek."dedi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Kore Fahri Konsolosu Ali Kibar'ın ev sahipliğinde Anadolu Odise programı çerçevesinde Korelilere Türkiye'yi tanıtmak amacıyla Crowne Plaza İstanbul Florya Otel'de akşam yemeği verildi.

Programa, Kore tarafından eski Meclis Başkanı Hyong-O KİM, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo CHO ve Türkiye uzmanı, tarihçi, arkeolog, sanatçı ve basın mensuplarından oluşan 35 kişilik bir grup katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Young- Cheol CHA, Türkiye ile Kore ilişkilerinin 60. yıl dönümünde böyle bir etkinlik düzenlemenin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye 200 binin üzerinde Koreli geldiğini ama bunun oldukça düşük bir rakam olduğunu söyleyen Young, bu etkinlikle birlikte bu sayının artacağını umut ettiğini belirtti. Young, "Bu etkinlikle birlikte Kore'den Türkiye'ye daha çok insan geleceğini düşünüyorum. Ayrıca bu etkinlik, Koreli ve Türk iş adamlarının birbirlerini daha yakından tanımalarına da vesile olacaktır." diye konuştu.

Young, Türkiye ile Kore'nin uzun yıllara dayanan bir kardeşliği olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Şu anda Türkiye ile Kore ilişkileri, bu kardeşliğimizi tanımlayamayacak kadar düşük seviyede ve yetersiz. Dolayısıyla bu kardeşliği daha gerçek bir kardeşliğe dönüştürmek zorundayız. Türkiye'nin 10 ilini kapsayan 'Anadolu Odise' isimli etkinlik, bu kardeşliğimizi pekiştirecek."

AA muhabirine açıklamada bulunan Kayseri Kore Fahri Başkonsolosu Ali Kibar ise son zamanlarda uluslararası kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz Türkiye algısını kırmak için bu tip etkinlikler ve işbirlikleri yaptıklarını söyledi.

Bu etkinlik çerçevesinde Kore'den 26 kişilik bir ekiple Türkiye'de 10 ili kapsayan bir program düzenlendiğini anlatan Kibar, üniversite veya basın aracılığıyla bile olsa ilk defa böyle kapsamlı bir organizasyonun yapıldığını kaydetti.

Kibar, şunları söyledi:

"Türkiye'nin Kore'deki tanıtımının yapılması kapsamında uzunca zamandır böyle bir heyet bir arada gelmemişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yapılan bu programın bu ayağında biz bu ekibi ağırladık. Bu etkinlikteki amacımız, Kore ile son bir iki yıldır kamuoyunda oluşan Türkiye'ye yönelik bazı algıların kırılması ve Kore halkına Türkiye'nin kendilerini çok sevdiği mesajını vermek ve misafirperverliğimizi göstermek."

Bu program ve daha sonra gerçekleştirilecek yeni programlarla, Korelilerin her alanda işbirliği yapmak üzere Türkiye'ye gelmelerini teşvik edeceklerini aktaran Kibar, "Korelilerin Türkiye'ye gelmelerini teşvik edeceğiz ve destek vereceğiz. Kültürel seyahatler olacak. Ekonomik işbirliklerimiz olacak. Biz, her anlamda onlarla işbirliği içinde olduğumuzu ve onların dostu olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Bu ilk program, bundan sonraki işbirliklerimizin mesajıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title